Calatorii sprancenate

Cam asa ar fi vechea zicala a romanului spusa cuiva care pleaca intr-o mica vacanta, intr-un teritoriu strain. Plecatul in vacanta a inceput sa devina un lux pentru multi dintre noi. Din pacate, timpul este din ce in ce mai comprimat, iar serviciul ne ocupa din ce in ce mai mult din spatiul personal. Ajungem astfel sa muncim ani de zile fara o zi de concediu.

Este oare concediul necesar? Este o intrebare la care o sa incerc sa raspund chiar eu.  De mai bine de 2 ani de zile lucrez continuu. Oboseala incepe sa se acumuleze, la fel si stresul. Nu sunt genul de om care sa iubeasca rutina. Am nevoie de o schimbare si asta cat mai curand. Nu putem fii roboti. Asta e sigur. Avem nevoie si de un repaus mai mare de 2 zile.

Am hotarat sa plec intr-un mini concediu in urma cu o saptamana. Am fost la Herculane unde m-am relaxat si totul a fost in ordine. Am prins si o zi ploioasa dar nu au fost probleme. M-am cazat la vesnicul hotel Roman. Hotelul e acelasi de cand il stiu eu, nimic nu s-a schimbat. Sau s-a schimbat ceva, acuma si-au cumparat prosoape hotel. Ultima data cand am fost eu acolo nu aveau. Nu aveau nici sapunuri la baie, trebuia sa te duci la receptie sa ceri. In fine, nu are rost sa ne complicam cu nimicuri de-astea. In fond, nu am fost acolo pentru un prosop sau un sapun. Probabil inaintea mea au stat niste romani mari amatori de ciordeala. Au zis sa plece cu un suvenir sub forma de sapun sau prosop.

Cel mai important lucru a fost faptul ca am reusit sa ma relaxez si sa scap de stres. Atunci cand stai intr-o cada cu apa calda, apa termala, altfel intelegi lumea in care traiesti. O lume acaparata tot mai mult de griji si de ganduri. Pe masura ce evoluam devenim tot mai stresati, timpul se comprima si suntem nevoiti sa rezolvam o gramada de treburi in 20 de ore cat simtim ca ar avea ziua, nu 24 cat are defapt. Stresul daca nu este eliberat la timp poate duce la boli destul de grave si la tulburari de personalitate nu tocmai benefice. Statiunea Baile Herculane este una dintre cele mai renumite din lume pentr apa sa cu puteri videcatoare. Nu e vorba de magie aici, ci de pura concentratie de minerale si compusi ce se gaseste in aceasta apa izvorata din munti. Mii de ani au trecut si statiunea e tot acolo, izvoarele de apa termala sunt tot acolo, oamenii vin aici ca intotdeauna indiferent de sezon. Iarna dupa parerea mea este cel mai bine de vizitat intr-u cat e mai liniste si mai putina lume.

One Response

  1. allflorentin October 8, 2014

Leave a Reply