Calatorind de sarbatori

Sarbatorile in Romania nu mai sunt de mult ce au fost. Parca traditia s-a diluat atat de mult pana nu a mai ramas nimic din ea. Pai cine nu isi mai aduce aminte acel Craciun petrecut in casa bunicilor, cand zapada era afara de 1 metru, lemnele pocneau in soba iar bradul frumos impodobit stralucea precum o stea? Frumoase vremuri au fost si poate ca nu au fost speciale… Poate ca erau vremurile la fel ca acum, insa vazute prin ochi de copil capatau alta nuanta. Eram copii simpli si naivi, fara griji si fara stres. As vrea sa mai fiu copil macar o data, insa din pacate nu se mai poate.

De sarbatori, traditia s-a schimbat. Nimeni nu se mai duce la tara. Majoritatea satelor din Romania au fost parasite. Lumea a plecat in strainatate sa isi faca un rost in viata, fiind obligati sa plece de o tara care nu le-a oferit un viitor. Astfel, vacanta de Craciun are loc in strainatate pentru foarte multi dintre noi. Incercam sa fim fericiti in tarile altora daca la noi nu se poate. S-a creat o stare destul de ciudata prin care se transmite faptul ca nimeni nu mai iubeste tara asta.

Au fost lansate cateva oferte de revelion 2015 in Romania dar nu stiu daca vor avea la fel de multa cautare precum cele pentru strainatate. Sincer sa fiu, nu vad ce motiv ai avea sa petreci trecerea dintre ani intr-o tara plina de melteni, cocalari si nesimtiti. Eu unul prefer sa ma duc in Austria sau Anglia sa sarbatoresc acest eveniment. Au fost oferte pentru revelion 2014 in Romania destul de bune si merita sa fim la curent si cu cele de anul acesta.

La uma urmei, fiecare face sarbatorile unde se simte acasa, unde se simte in familie, unde se simte linistit si la locul lui. Cei care doresc sa mearga in strainatate nu fac absolut nimic gresit. Repet, ii inteleg perfect.

Leave a Reply