Calitatea in constructii

Foarte multa lume se intreaba care este secretul constructiei unei case trainice. Ne aducem aminte de casele bunicilor nostri si constatam ca erau construite pe la 1800, primite mostenire de acestia de la parinti, parintii lor de la bunici si asa mai departe. Cum reuseau la 1800 sa constuiasca atat de trainic si de bine? Secretul sta in calitate. Atunci nimeni nu dadea palme proceselor de constructie, nimeni nu nucra cu carpaci si cu mana de lucru necalificata, cu materiale de constructii de slaba calitate si asa mai departe.

Asadar, cum putem construi o casa trainica, capabila sa dainuie peste secole?

  • In primul rand, nu trebuie sa angajam meseriasi ieftini. Fugiti de mana de lucru ieftina ca necuratul de tamaie! Altfel, greselile de consructie vor fi la ele acasa si la voi in casa. Nu uitati ca un om priceput nu va lucra niciodata pe bani putini. Isi cunoaste valoarea si isi stie pretul.
  • Materiale de calitate. Dupa ce ati gasit mana de lucru cu adevarat calificata, trebuie sa gasiti un depozit de materiale de constructii serios. Click aici pentru a vedea despre ce vorbesc. Fara ieftinea, fara compromisuri. Nu te ieftinesti la tarate si te scumpesti la faina. O casa trainica are nevoie de materiale de constructii de calitate.
  • Viziunea si mai ales RABDAREA nu trebuie sa va lipseasca. Incercati pe cat posibil sa construiti ceva diferit, nu mergeti pe copiat, puneti-va personalitatea in practica pentru ca discutam despre o casa, o casa in care veti locui pana la adanci batraneti. Ideile sunt cele care de cele mai multe ori dau trainicie caselor asa ca nu va sfiiti sa improvizati in limita sigurantei, bineinteles.

Putin despre calitate

Calitatea unei case incepe cu plasa sudata si se termina cu finisajele interioare. Vezi aici cum arata o plasa sudata de calitate. Rezistenta casei o face trainica… Aduceti-va aminte de cutremurul din 77… Au cazut blocuri dar casele construite bine au ramas in picioare. Asta inseamna calitate in constructie.

Calitate insemana fara compromis si fara zgarcenie. Nu veti avea niciodata o casa trainica daca nu sunteti dispusi sa platiti pentru ea. De cele mai multe ori, finisajele interioare costa cat o casa la rosu, insa atunci cand va apucati sa va construiti ceva, trebuie sa fiti constienti de toate aceste costuri.

Cel mai important aspect, asculatati de meserias. Am vazut ca foarte multi isi construiesc case si dau ordine celor adusi in curte pentru constructia in sine. Daca nu aveti studii in materie, lasati meseriasul sa se ocupe de constructia cladirii chiar daca voi sunteti cei care dati banii. Multi merg pe ideea “sunt banii mei, fac cum zic eu!” si de cele mai multe ori ies niste case foarte slab calitativ. Daca vreti calitate ascultati de cel capabil sa o ofere prin munca sa.

Leave a Reply