Campaniile VITEZA UCIDE sunt departe de realitate. Prostia ucide, nu viteza

Am văzut destul de des în ultima vreme campanii de genul „Viteza UCIDE”, care au scopul de crește nivelul de conștientizare în societate referitor la respectarea regulilor de circulație, inclusiv a limitelor legale de viteză. Ei bine, după părerea mea, aceste campanii sunt oarecum greșite pentru că în realitate, nu viteza ucide ci combinația dintre prostie și inconștiență. Bine, că inconștiența face parte din mentalitatea unui om prost, se cam întrepătrund cele două.

Fraților, prostia ucide. Poți să mergi și cu 200 de kilometri la oră în afara localității dacă nu depășești și dacă ești stăpân pe tine. Toate, absolut toate accidentele de circulație sunt cauzate de idioți care depășesc aiurea sau care pierd mașina de sub control. Atunci când te crezi un adevărat Schumacher, un adevărat pilot și transformi strada într-o pistă de Formula 1, atunci când orice deplasare în afara localității este o depășire continuă pentru tine, ești un om prost și inconștient, care la un moment dat va omorî niște oameni nevinovați. Că se moare pe șoselele noastre mai ceva ca-n Siria.

Desigur, dacă am avea și noi autostrăzi care să delimiteze clar sensurile de mers, nu ar mai fi atâtea accidente și atâția morți dar din păcate, țara asta nu va avea niciodată așa ceva. Oamenii fiind destul de îngrămădiți la minte și inconștienți, încep să se comporte destul de ciudat atunci când ies cu mașinile pe stradă și în loc să fie mai responsabili și mai lucizi, se întâmplă exact ce vedem cu toții la Știrile de la ora 5. În loc să fim mai atenți și mai responsabili, suntem mai idioți și mai inconștienți.

Leave a Reply