Cand e momentul pentru upgrade pc?

Cu totii ne cumparam cate un PC si dupa un timp observam ca nu mai putem rula la detalii maxime jocurile de ultima generatie. E clar, e nevoie de un upgrade, insa cum iti dai seama ce piese trebuie sa schimbi mai exact? Cum faci sa gasesti limitarea?

Ei bine, de cele mai multe ori este vorba despre placa video. Aplicatiile si jocurile in general depind foarte mult de grafica. Ganditi-va de exemplu ca pentru a rula un joc foarte nou la detalii maxime este nevoie de un simplu procesor dual core, in schimb e necesara o placa video destul de performanta si bineinteles, scumpa.

Pentru majoritatea, momentul pentru upgrade nu mai vine niciodata pentru ca romanii isi cumpara un PC apoi trag pe el pana la adanci batraneti. Cei care fac upgrade sunt de obicei utilizatorii de PC destul de avansati care fac si alte lucruri cu PC-ul inafara de Solitaire sau editare de text (Word)…

Desi sunt utilizator avansat, nu am facut niciodata upgrade. Cand am vazut ca pc-ul nu mai face fata, l-am vandut si am cumparat unul de generatie noua. Mi se pare cea mai buna afacere pentru ca meru va ramane in urma cu alta componenta. Fac upgrade la placa video si procesorul ramane de generatie veche, sau ramii sau harddisk-ul.

Momentul pentru upgrade vine de obicei o data la 3 ani in cazul in care pc-ul este nou si este putin mai performant. Dupa 3 ani chiar nu mai poate fii folosit la altceva de cat la lucruri elementare precum navigare pe net sau filme. Ar fi bine ca dupa 2 ani, sa il vindem si sa cumparam altul. Cam o data la 2 ani apar generatii mai performante de procesoare si de placi video iar cei care tin la PC-ul lor, mereu vor incerca sa ramana in pas cu tehnica.

Leave a Reply