Cand e nevoie sa cumperi un generator de curent electric?

Din pacate, in acest moment civilizatia nu este atat de avansata astfel incat oricine sa isi permita orice in materie de solutii pentru electrificarea locuintelor. Inca depindem de anticii stalpi si anticele cabluri electrice de inalta tensiune. In ultimii 5 ani energia regenerabila a inceput sa prinda contur, insa nu este aplicabila in orice situatii. Nu poti sa pui eoliene sau panouri solare oriunde si chiar daca ai putea nu ti-ar conveni ca si randament sau ca pret de instalare.

Cea mai buna solutie pentru electrificarea unei locuinte chiar si in stadiul de constructie, ramane generatorul de curent electric. In cele ce urmeaza o sa discutam despre motivele ce te pot face sa cumperi un asemenea aparat care nu este deloc ieftin si deloc ieftin de operat. Generatoarele de curent electric functioneaza majoritatea pe benzina si au un consum destul de ridicat. Exista si generatoare de curent electric diesel care sunt mult mai economice, insa au un pret pe masura. Vezi aici preturi.

Eu unul recomand generatoarele de curent electrice diesel, pe motorina chiar daca au un cost mai ridicat.  Pretul mare se amortizeaza din consum.  Ai aici lista completa cu preturi ce includ ambele variante, si benzina si diesel ca sa faci o comparatie. Dupa cum spuneam, cele diesel sunt mult mai indicate pentru ca au un consum redus. Indiferent de alegerea facuta, in cele ce urmeaza o sa trecem in revista situatiile in care un generator de curent electric isi justifica utilitatea…

  • Generatorul de curent electric este util echipelor de constructori care au nevoie sa inceapa o lucrare in situatia in care in locatie nu exista inca bransament la reteaua de energie electrica.
  • Generatorul de curent electric este util in caz de avarie. Cand se ia curentul si in Romania se intampla asta destul de des, generatoarele va ofera posibilitatea de a continua activitatea fara intrerupere.
  • Generatorul de curent electric este util in situatia in care nu se poate opta pentru nici o masura conventionala de racordare la reteaua nationala de energie electrica. Exista case in varf de munte care au generatoare pe motorina de exemplu.

Leave a Reply