Când este recomandată schimbarea bateriei la mașină?

Cred că cel mai nasol sentiment pe care un șofer îl poate avea apare în momentul în care mașina lui nu mai pornește. Uneori este vorba despre o defecțiune tehnică la sistemul de aprindere, însă de cele mai multe ori este vorba despre o baterie defectă.

Din păcate, deși au trecut sute de ani de când automobilul a fost inventat, acesta depinde de aceleași principii de funcționare primitive: curent electric provenit dintr-o baterie și cauciucuri.

Cu toate că producătorii de mașini au dus tehnologia într-o direcție mai mult decât interesantă, în ziua de azi existând automobile care depășesc lejer viteza de 350 de kilometri pe oră, nu au reușit să elimine elementul numit baterie de exemplu.

De baterie a fost nevoie și în anul 1920, de baterie este nevoie și în ziua de azi.

Cele mai multe baterii cedează în sezonul rece. Cam asta e boala lor. Rare sunt cazurile în care, pe timp de vară când temperaturile sunt destul de generoase, te trezești dimineața că mașina ta refuză să mai pornească. De fapt, orice baterie este afectată de frig, nu doar bateriile auto. Ați observat probabil că și bateria din smartphone ține mai puțin în momentul în care petreci foarte mult timp afară, în frig. Așadar, în cazul în care te-ai trezit cu o baterie defectă pe timp de iarnă nu te speria, este ceva normal să se întâmple acum, este modul cum funcționează o baterie auto  slabă la frig.

Când este recomandată schimbarea bateriei la mașină?

Ca să eviți surprizele neplăcute, trebuie să schimbi la timp bateria de la mașină pentru că în ultimii ani, bateriile nu mai dau semne de oboseală la lăsarea frigului. Sunt fabricate în așa fel încât cedează pur și simplu, azi e bună bateria, mâine dimineață te trezești că nu mai vrea să pornească deloc mașina. Astfel, există testere pentru baterii pe care le găsești pe la service-urile auto.

Poți ruga un mecanic să-ți măsoare bateria și să-ți spună dacă e ok, dacă sunt șanse să ieși din iarnă cu ea sau nu. De asemenea, dacă ai deja o baterie de 3 ani, gândește-te la una nouă pentru că din păcate, bateriile care se vând în România nu sunt precum cele cu care vin mașinile din fabrică.

De unde poți cumpăra o baterie nouă mai ieftină?

Cea mai bună soluție este online-ul. Poți cumpăra baterii auto ieftine de la autohut.ro în cazul în care dorești să fii preventiv și să o înlocuiești pe actuala. Prețurile sunt mai mici întotdeauna în online și partea bună este că există și diversitate. Au mult mai multe modele de baterii auto Varta sau Bosch dintre care să alegi. Așadar, internetul trebuie folosit pentru cele mai bune prețuri.

Leave a Reply