Cand facem schimbul de ulei?

Atunci cand cumparam o masina, trebuie sa retinem faptul ca in timp, va necesita niste mici sau mari investitii. Eu niciodata nu am fost de acord cu cumpararea masinilor second hand, insa nivelul de trai din Romania ma obliga sa accespt aceasta varianta. Atunci cand iti cumperi o masina noua, sa zicem cu 10.000 de euro, ai garantie intre 3 -5 ani sau 100.000 de km, in functie de producator. Ce inseamna aceasta garantie? Inseamna ca nu vei baga 1 leu in ea timp de 3- 5 ani. Bineinteles, ai si asigurare CASCO la dispozitie, asa ca nu iti bati capul cu bagubele produse din vina ta.

Dupa cum spuneam, nivelul de trai din tara nu ne permite decat sa visam la astfel de masini, noi… Suntem nevoiti sa ne cumparam la mana a 2-a masini mai vechi de 10-12 ani care si-au cam trait viata. Ei bine, aceste masini necesita investitii in piese de schimb, ulei, consumabile si asa mai departe. Atunci cand luam o decizie ca aceasta a cumpararii masinii second hand, trebuie sa fim constienti de investitiile in masina care vor urma. Spun acest lucru pentru ca observ tot mai multi oameni in jur, care desi isi cumpara masini second hand, se supara ca vacarul pe sat atunci cand aceasta se strica si sunt nevoiti sa o repare. Practic, este un risc pe care ti-l asumi, ca in orice caz in care cumperi un obiect fara garantie.

Foarte multa lume nu tine cont de faptul ca dupa un anumit numar de km, uleiul trebuie schimbat. Stiu oameni care desi au depasit cu 10.000 numarul maxim admis pentru un anumit tip de ulei, nu se grabesc sa il schimbe. Apoi, bineinteles ca se vor mira ca se strica masina… Nu trebuie niciodata neglijat acest aspect, uleiul este foarte important si este singurul care protejaza motorul, inima masinii. Click aici pentru cele mai bune uleiuri pentru motorul masinii dumneavoastra.

Totul porneste de la mentalitate cred, atata timp cat oamenii nu realizaeaza lucrurile evidente din jurul lor, nu se va schimba nimic in jur. Se vor cumpara in continuare masini second hand care vor ajunge in final in centrele de dezmembrari sau la fier vechi.

Leave a Reply