Cand merita sa repari un telefon defect?

Telefoanele mobile sunt niste obiecte suspuse uzurii. Desi multi se mira pana la extrem atunci cand telefonul mobil se strica exclamand penibilul “dar pana acuma a mers!!!!”, sunt nevoiti sa le repare la fel ca toata lumea. Eu stiu ca multi sunt prosti si se asteapta ca un obiect sa ii tina o viata intreaga, insa trebuie sa revenim putin cu picioarele pe pamant, nu e bine sa traim cu capul in nori.

De cand ma stiu, nu prea mi s-au defectat obiectele electronice. Incepand cu telefoane mobile si terminand cu calculatoare, laptopuri, etc. Poate si faptul ca imi cumpar numai lucruri de calitate ajuta in acuatia asta. E logic ca daca iti cumperi un telefon mobil SH in care s-a mai intervenit la service, sunt sanse mari sa se defecteze din nou. Stiu sa imi aleg telefoanele, calculatoarele si laptopurile astfel incat sa nu ma trezesc pe nepusa masa ca cedeaza.

Cand merita sa repari totusi telefonul mobil daca se defecteaza? Mie mi s-a spart recent sticla / touchscreen-ul la un Samsung Galaxy Grand Neo si deocamdata nu l-am schimbat. Dupa parerea mea, telefonul mobil trebuie reparat atunci cand nu mai este functional. Daca esti bou si il zgarii sau il spargi, stai cu el asa… Investitia in tehnologie nu este niciodata una profitabila sau de termen lung. Probabil candva o sa schimb si eu touchscreen-ul, insa momentan telefonul este functional 100%. Asadar, telefonul se rapra cand ai niste bani extra cu care momentan nu ai nici un plan.

Daca totusi nu mai functioneaza in parametrii normali, trebuie sa faci un calcul dupa cum urmeaza: pretul telefonului sh comparativ cu costul reparatiei. Daca telefonul tau costa 400 de lei sh iar reparatia te costa 300 de lei, mai bine zici pas si cumperi alt telefon. Da, reparatiile de smartphone sunt scumpe. In cazul meu, touchscreen-ul costa 150 de lei cu tot cu montat, asa ca este o afacere buna sa il inlocuiesc. Telefonul sh costa vreo 450 – 500 de lei si este relativ nou, are cam jumatate de an.

Ramane la aprecierea fiecaruia daca vrea sa bage bani in telefoane, in reparatii si asa mai departe. Faceti un calcul clar inainte sa va apucati de asemenea inginerii. Altfel, veti pierde timp, bani, si va veti alege cu un telefon ciumpavit.

Leave a Reply