Când o să avem spitale ca în străinătate?

spitaleCei care au fost la spital în România își doresc cel mai probabil să nu se mai întoarcă niciodată acolo pentru că există probleme peste tot. Mulți au intrat aproape sănătoși în spital și au ieșit mult mai bolnavi din cauza faptului că medicii sunt slab pregătiți, există multe bacterii ce-ți pot cauza probleme și bineînțeles, e nevoie de foarte mulți bani chiar dacă ai cotizat la CASS o viață întreagă.

Corupția nu va fi niciodată stârpită din țara asta pentru că oamenii nu doresc normalitate, doresc să se ghiftuiască de bani și să stea cu milioanele de euro prin sacoșe precum acel medic din Constanța pe care l-am tot văzut la televizor zilele trecute.

Ei bine, îmi imaginez cum ar arăta un spital în România la standarde europene: medici care se uită la tine chiar dacă nu le bagi bani în buzunar, saloane foarte dotate care au inclusiv lift pentru paturi de spital, curățenie, personal auxiliar care vorbește și se poartă frumos dar mai ales ajută.

Din păcate, în momentul în care ajungi la spital în România, personalul medical de la doctori la asistente te tratează ca pe un dușman dacă nu le dai șpagă sau chestii de genul. Mediul te deprimă și chiar dacă le dai bani, sunt șanse destul de mari ca oamenii respectivi să nu se priceapă, să nu-și facă meseria bine. Mi-aș fi dorit să fac un portret al unui spital românesc ceva mai pozitiv, dar nu se poate.

Spitale ca în străinătate nu o să avem probabil niciodată oricât de optimiști am fi pentru că aici e vorba de oameni. Acolo unde nu se vrea, nu se face. Acolo unde nu se dă parandărăt, nu se face nimic în România. Cu toate acestea, aș fi vrut să existe măcar un dram de speranță, măcar copii noștri să nu mai aibă teamă în momentul în care au nevoie să meargă la medic.

Nu ne rămâne decât să așteptăm, nu? Poate că într-un viitor foarte îndepărtat, peste vreo 200 de ani vom avea și noi spitalele și oamenii pe care-i are străinătatea în acest moment.

Leave a Reply