Cand te muti, arunca mobila veche!

O singura data in viata m-am mutat pana acum. S-a intamplat in urma cu cativa ani, mai exact prin 2008 si pentru nimic in lume nu as vrea sa mai trec prin acele chinuri. Cea mai mare problema pe care am avut-o eu a fost caratul troacelor. Atunci cand te muti, trebuie sa eliberezi apartamentul. Noul proprietar nu va vrea vechiturile tale, asa ca esti obligat sa scapi de ele intr-un fel sau altul.

Atunci cand ne-am mutat, tata  a spus sa nu vom cumpara mobila noua. O vom folosi pe cea veche in continuare asa ca, ne-am chinuit o zi intreaga sa caram la mobila veche de la etajul 3 la parter, incarcata in camion si dusa la etajul 2 in noua incinta.

Abia acuma inteleg de ce pe internet lumea vinde casele cu tot ce au inauntru. Pur si simplu mi se pare o prostie sa mai pastrezi mobila din vechiul apartament. Oricum e uzata si batrana. Daca tot te muti la casa noua macar mobila sa cumparam, zic. Sa fie totul nou si frumos. Uite asa m-am pomenit cu balconul blocat din cauza a doua fotolii aduse de dincolo. Nu am nici loc sa le pun undeva si nici daca as avea nu le-as pune, ca arata ca dracu. Daca aveam nevoie de fotolii cumparam doua noi, insa tata a vrut sa le pastreze.  Se spune ca pe masura ce imbatranesti vine si mintea luminata, dar se pare ca nu e valabil pentru toata lumea. De ce dumnezeului sa stai cu 2 fotolii bune de nimic pe balcon timp de 6 ani nu pot sa inteleg.  Ma depaseste problema asta.

Atunci cand o sa ma mut la casa mea,  voi renunta la toata mobila pe care o am acuma. Mi se pare de-a dreptul ridicol sa muncesti o zi intreaga, sa iti rupi spatele carand pe scari niste vechituri fara nici o valoare sau frumusete. Parca am avea mobila veche de doua secole ca sa o caram dupa noi din generatie in generatie.

Cred ca mobila trebuie sa reprezinte generatia celor care traiesc in casa respectiva. Parintii au avut o moda la vremea lor, noi avem alta. Mi se pare stupid sa fim impiedicati sa avem o casa moderna de niste dulapuri ce nu mai pot fi mutate. Si cand spun asta nu ma refer la faptul ca nu te lasa cineva sa le muti sau sa le scoti afara din casa, problema este ca mobila veche este atat de grea, incat ai nevoie de 4 oameni pentru a cara un sifonier sau un dulap mai mare.  Asa se facea mobila pe vremuri, din lemn masiv si era mai de calitate ca cea din ziua de azi, insa nu e si in trend cu ce se poarta acum.

One Response

  1. Vienela September 6, 2014

Leave a Reply