Cand trebuie sa iti cumperi un catel?

Atunci cand cumperi un animal de companie, nu te bucuri doar de afectiunea si de simpatia lui, capeti totusi si niste indatoriri. Niste responsabilitati pe care trebuie sa le duci la capat daca doresti sa ai un animalut sanatos si fericit. In copilarie, desi am stat la bloc, nu ne-a prea lipsit niciodata catelul din familie. Mereu gaseam cate unul pe strada si fara voia parintilor il bagam in casa. Sora mea bineinteles ca participa la complot. Majoritatea erau pui de catel singuri si infometati. Dupa ce cresteau ii duceam la tara, la matusa mea care ajunsese sa isi transforme curtea in adapost pentru animalele strazii din cauza noastra.

Am invatat ca daca ai un catel in casa ai multe responsabilitati. Taierea ghearelor este una din ele. Astazi oricum este mult mai simplu sa fac aceste treburi pentru ca exista multe farmacii/cabinete veterinare care se ocupa si cu cosmetica animale sau chiar cu tuns cainii. Atunci cand eram eu micut, veterinarii nu oferau atatea servicii. Astazi dupa cum spuneam este mult mai usor.

Desi am crescut, inca mai duc dorul unui catel sau a unei pisici care sa-mi dea tarcoale prin casa. Din pacate, timpul nu imi mai permite sa iau unul. Serviciul imi ocupa practic jumatate din viata si nu-mi pot lua un angajament fata de un alt suflet. Un catel trebuie hranit, plimbat, spalat si asa mai departe. Sa nu mai zic de faptul ca trebuie sa petreci timp cu el. Degeaba iei un catel daca il lasi de unul singur de dimineata pana seara. Sunt animale extraordinar de afectuoase si au nevoie de compania noastra la fel cum noi simtitm nevoia de afectiune din partea lor. Trebuie sa iti cumperi un catel numai atunci cand esti in stare sa ai grija de el.

Leave a Reply