Canicula aduce strazile pustii

Astazi pe la ora 12-13 am plecat pana la banca. Am intrerupt serviciul si am pornit agale catre banca. Am trecut mai intai pe la Carrefour. Nimeni in Carrefour, nimeni in cafeneaua din incinta acelui centru comercial. Ceva era ciudat caci cafeneaua aia era arhiplina pana nu de mult. Astazi, ziua in amiaza mare, erau doar 2 oameni. O masa ocupata…

Se pare ca oamenii nu mai ies din case de frica caldurii sau din cauza faptului ca prefera sa doarma ziua si sa iasa noaptea pe racoare. Asa se intampla in fiecare an cand avem parte de canicula si culmea, se intampla mereu. An de an avem parte de aceste 40 de grade Celsius in luna iulie si august. Cele 40 de grade sunt destul de multe si sunt consecinta poluarii pe care noi oameni o producem an de an. Gazele cu efect de sera nu iarta pe nimeni si nimic.

Trebuie sa avem grija mai mult de natura si sa incercam sa trecem cat mai repede pe regenerabile in domeniul industrial cel putin, ca de acolo vine marea poluare. Canicula ne lasa strazile pustii si ne schimba total modul de viata. Daca pana acum o duceam bine mersi cu temperaturi de pana in 30 de grade, iata ca incepem sa avem probleme din ce in ce mai mari cu caldura.

Tin minte cand eram mic, verile nu erau atat de secetoase si plolua destul de mult. Nu erau niciodata mai mult de 35 de grade pe timp de vara. Nu tin minte sa fi avut vreodata un aer atat de irespirabil cum avem acum. Bineinteles ca nu era asa cald in urma cu 15 ani. Marea poluare nu a inceput ieri, ci imediat dupa anii 90 cand fiecare a inteles libertatea in felul lui. Trebuie sa avem grija de mediul inconjurator daca vrem sa putem circula pe strazi ziua, vara.

Leave a Reply