Caraghioasa politie mai avem

Astazi ma duceam inspre casa cand, aud fluiere ca la fotbal. Nu se desfasura nici un meci de fotbal in mijlocul strazii, mai de graba vreo 3 politisti incercau sa dirijeze circulatia intr-o intersectie. Stateam si ma intrebam de ce ar face asta atata timp cat exista semafoare functionale? Eu stiam ca politistul dirijaza intersectia atunci cand exista o avarie destul de grava la sistemul semaforizat. Ei bine, nu. Vin zilele Severinului si orasul este agitat din pricina pregatirilor. Strazile sunt inchise metodic pentru a putea fi amplasate chioscurile pline cu nimicuri cu care ne-am obisnuit an de an.

Zilele orasului au fost intotdeauna pline de agitatie, muzica si lume. Cu mic cu mare, se ingramadesc pe micile stradute inchise circulatiei rutiere ca sa piarda timpul, eventual sa dea banii pe prostioarele ce se gasesc pe la chioscuri. Indienii bineinteles ca vor fii nelipsiti, ca doar n-or fi murit, nu?

Ma gandeam cata agitatie se creaza in jurul acestui eveniment. Pur si simplu dai peste cap un oras intreb pentru 3 zile. Culmea este ca cetatenii se duc si se duc cu mic cu mare, nu conteaza. O sa vezi oameni prin centrul orasului consumand mici si bere indiferent de varsta. Bine, alcool doar pentru majori… cred…

Politia isi face doar datoria, mi s-au parut caraghiosi cei 3 Garcea care suflau cu tarie din fluier ca in pula saracului. Deja rosisera toti si nu cred ca aveau mai mult de jumatate de ora. Nu prea sunt obisnuiti cu munca fizica se pare si la dirijat circulatia trebuie sa palpai din maini, sa suflii in duda, chestii de-astea. Cred ca ar trebui oleaca antrenamente mai severe in scoala si dupa scoala. La americani am vazut ca au antrenamente periodice si nu prea vezi politisti cu burta ca la noi… Ar fi un exemplu bun de urmat.

Leave a Reply