Carciuma din padure

In Padurea Crihala exista o carciuma care de multe ori rasuna a manele si muzica populara de-ti vine sa te duci sa alergi in alta parte. Eu nu pot sa imi imaginezi cum a putut cineva sa dea avize pentru o carciuma in mijlocul unui loc de recreere? Cred ca aceste intrebari au un singur raspuns: conjunctura favorabila, pilele si spaga. Eu daca vreau sa pun un chiosc la 10 metri de padure si sa vand vata de zahar mi se cer zeci de mii de acte si de aprobari, de autorizatii care costa vata de zahar vanduta pe un an de zile, insa altii se pare ca n-au treaba cu asemenea lucruri.

Carciuma asta exista in padure de cand ma stiu eu, de cel putin 20 de ani si inainte sa se renoveze Padurea Crihala era ocazia perfecta sa fi mancat de caini daca cumva treceai prin zona. Nu stiu de ce priponisera dumnealor cainii acolo, probabil sa nu vina cineva sa le fure gunoiul, ca altceva acolo nu faceau in afara de gunoi. Dupa renovare, cainii s-au dus dar carciuma a ramas. Sper din tot sufletul sa dispara de acolo, sa nu mai existe ca masinile sa calce copii ce se plimba cu trotinetele pe aleile padurii, ca de-asta au renovat padurea, pentru copiii din acel cartier, sa aiba pe unde sa se joace…

De fiecare data cand ma duc sa alerg pe la padure trebuie sa sar in boscheti de fiecare data cand ma intalnesc in fata cu o masina care doreste sa intre la carciuma. Aleile oricum va dati seama ca sunt destul de mici, nu au loc doua masini una pe langa cealalta pe ele si mi se pare o mizerie. Adica masinile nu ar avea ce sa caute acolo daca nu ar exista bomba aia ordinara din centrul padurii.

Leave a Reply