Care este cea mai eficientă soluție pentru încălzirea unui apartament?

Încălzirea pe timp de iarnă este o problemă destul de mare în România, mai ales pentru cei care stau la apartamente. De ce? Păi pentru că de cele mai multe ori rețelele electrice cedează și astfel centralele termice electrice instalate, reșourile, caloriferele electrice, aparatele de aer condiționat devin absolut inutile.

Degeri de frig în propria casă din cauza faptului că furnizorii de energie electrică merg pe aceleași rețele sau puncte de transformare de pe vremea lui Ceaușescu, atunci când oamenii n-aveau nici măcar televizor în case… Consumul a crescut de 100 de ori de atunci.

Care este cea mai bună soluție de încălzire pe timp de iarnă?

În lipsa stabilității instalației electrice, sunt recomandate centrale termice in condensatie, adică pe gaz. Știu, nu în toate orașele există gaze la bloc, dar dacă aveți acest „lux”, nu ezitați să optați pentru o centrală termică pe gaz. În plus, sunt mult mai eficiente, au un randament mult mai bun de cât cele pe curent electric. Știu că toți suntem în căutare de metode pentru reducerea facturilor la curent și gaze, așa că randamentul este grija noastră principală.

Care este una dintre cele mai bune centrale termice pe gaz de pe piață?

În cazul în care v-ați decis să cumpărați o centrală pe gaz, știu că alegerea nu va fi  una deloc ușoară. Vin astfel cu o recomandare pentru voi. Acest model de centrală este perfect pentru majoritatea apartamentelor cu 2 sau maxim 3 camere. Prețul este unul destul de bun și aveți inclus și un termostat ambient fără fir, wireless cu ajutorul căruia să controlați temperatura din casă.

De asemenea, atunci când doriți să achiziționați o centrală termică pe gaz, trebuie să fiți foarte atenți la capacitate pentru că de exemplu dacă vreți să încălziți o casă mai mare veți avea nevoie de mult peste 24 kw. La fel și dacă locuiți într-o zonă în care temperaturile scad pe timp de iarnă mai mult de cât normal (la Miercurea Ciuc sau Întorsura Buzăului de exemplu).

Nu credeți toate minunile care se spun despre gazele naturale, că și-ar pierde presiunea pe timp de iarnă și că nu a mai da centralele randament. Da, se întâmplă să existe și presiune slabă dar nu e o catastrofă așa cum spun unii și alții. E mult mai ok o centrală pe gaz care dă căldură puțin mai slabă de cât una pe curent care nu dă curent deloc din cauza rețelei de proastă calitate. Alegem și noi răul cel mai mic în condițiile din țara asta… Că infrastructura este mereu cea care dictează deciziile.

Leave a Reply