Care sunt cele mai rentabile meserii din Romania la ora actuala?

Sa faci bani intr-o tara ca Romania nu e deloc usor. Statul nu te ajuta cu nimic. Daca iti deschizi o afacere iti va lua 30-40% din ceea ce produci pe motiv de taxe si impozite si biruri si alte lucruri pe care nimeni nu le poate intelege. Daca ai invatat carte, vei avea un job destul de prost platit comparativ cu ce se plateste in strainatate. In Romania, slabe sanse sunt sa ai un salariu de peste 2000 de lei.

Totusi, in cele ce urmeaza o sa aducem in prim plan cateva meserii destul de interesante pe care le poti practica si cu studii si fara. Asadar, sa vedem:

  • Administrator sisteme linux – salariile incep de pe la 2000 de lei si dupa ce capeti ceva experienta poti avea +1000 euro/luna.
  • Curier subcontractor – daca ai o masina si o mica firma srl/pfa, poti sa faci undeva la 1100 euro/luna net prin intermediul jobului de curier.
  • Manechin de videochat – este o meserie care se adreseaza bineinteles femeilor. Click aici pentru a afla comisionul unui manechin de videochat. O sa fiti surprinsi sa vedeti sumele…
  • Manager pe la stat/privat. Nu conteaza unde, peste tot e rost de bani. Dar, ca sa fi manager trebuie sa ai ceva studii zic…

Si lista poate continua. Dupa cum puteti vedea, optiunile sunt destul de putine si tin mai mult de conjunctura. Unele necesita investitii in tine, in pregatire profesionala, altele necesita o investitie in obiecte cu care sa isi desfasori activitatea si asa mai departe. Dintre toate, un manechin de videochat este cel mai castigat pentru ca nu investeste nimic, nu are nevoie nici de studii si cred ca are ocazia sa faca cei mai multi bani. Castigurile in videochat sunt de peste 1000 de euro pe luna chiar si pentru incepatoare.

Videochatul oricum este una dintre cele mai noi meserii pe care tinerele le au la dispozitie si a reusit sa se dezvolte atat de mult din cauza faptului ca mentalitatea in Romania a reusit sa se dezvolte suficient de mult pentru ca oamenii sa inteleaga utilitatea acestei meserii.

Leave a Reply