În Casa Domnului, cu straie noi și frumoase

Cred că nici o meserie nu-i mai frumoasă decât cea de preot. Preotul, încă dintre cele mai vechi timpuri a avut nu numai rolul de tămăduitor pentru suflete, dar au fost și un liant de încredere și de bază al societății rurale. Să fii preot nu e atât de simplu cum pare. Trebuie să ai har, trebuie să ai chemare. Trebuie în primul și în primul rând să îți placă să ajuți. Orice tânăr care iese de pe holurile Facultății de Teologie va avea o misiune bine stabilită: să facă lumea un loc mai bun, să ajute pe cei nevoiași, să ducă mai departe învățătura lui Hristos și nu în ultimul rând, să țină în frâu răutatea, invidia, să încerce să le elimine din societatea pe care o va păstori pentru tot restul vieții.

Un preot va semna un pact pe viață cu Dumnezeu, se va angaja că va sluji mai mult decât se va îngriji de sine. Acest pact va fi de fapt piatra de temelie a carierei de preot, o carieră frumoasă care trebuie să înceapă cu niște haine pe măsura importanței acestui job. Există veșminte pentru preoți de toată frumusețea pe internet și nu numai, care or să ajute orice nou venit în slujba Domnului să își înceapă așa cum trebuie cariera. Este o carieră curată, ce trebuie să înceapă cu straie noi și frumoase. Din fericire, tehnologia a evoluat mult și în ziua de azi se pot țese niște straie de-a dreptul incredibile. Partea bună este că nu sunt nici foarte scumpe, perfect pentru buzunarul unui noi venit în breasla preoților. În Casa Domului, trebuie să se intre curat la trup, la suflet, cu haine impecabile.

Există foarte multe voci care contestă faptul că preoții din ziua de azi mai au har, sunt voci care spun că preoții se duc la acea facultate doar pentru că se fac foarte mulți bani ulterior și așa mai departe. Este o prostie. Cred că în ziua de azi prea multă lume se gândește doar la bani și la faptul că toată lumea fură. Nu este chiar așa… Dacă există preoți mai avuți, există pentru că cel mai probabil pe lângă jobul de la biserică, au pus bazele și unor afaceri destul de profitabile. Nu-i împiedică nimeni să facă asta. Pur și simplu e ceva normal să vrei și tu să-ți cumperi o casă sau o mașină mai bună iar salariul de preot, este bineînțeles destul de mic. Acum, că or exista și uscături într-o pădure, e altă poveste.

Cred cu tărie că majoritatea preoților sunt oameni corecți care se duc la acea facultate de teologie pentru a face lumea un loc mai bun, pentru că le place să fie liant în societate. Din păcate, foarte multă lume interpretează greșit acest mod de a contribui la crearea unei lumi superioare dar nu-i nimic. Important este să vedem lucrurile bune care se fac, nu doar relele puține despre care vorbesc numai cei care au răutatea în suflet.

Leave a Reply