Casa Ecologica

Ecologia nu mai are de mult asocierea cu acele toalete denumite ecologice amplasate in parcurile publice. Tehnologia a avansat atat de mult incat astazi ne permitem sa producem orice in propria casa, curent electric, apa calda, incalzire centrala. Totul e posibil acum fara sa existe vreo problema in aplicarea tehnologiei la fata locului.

O casa ecologica e in stare sa se intretina pe orice anotimp, pe perioada nedeterminata. Odata cu aparitia celulelor fotovoltaice, energia electrica a devenit ceva normal pentru o casa din mijlocul naturii. Nu mai e nevoie de generatoare pe care sa le alimentezi cu benzina sau motorina. toppanourisolare.ro e solutia pentru cei interesati de asemenea inginerii. Cu timpul toti vom fi nevoiti sa aplicam astfel de masuri. Ecologia incepe sa devina o problema din ce in ce mai importanta in ziua de astazi cand poluarea produsa de marii industriasi pentru a putea livra diverse servicii, atinge cote maxime.

Mergand pe strada printr-o zona de case, o zona veche a orasului, zaresc pe acoperisurile caselor niste panouri folosite pentru incalzirea apei dar si cateva panouri solare. Se pare ca nu suntem chiar atat de inapoiati cum credeam eu. Cred ca peste maxim 20 de ani lumea va arata cu totul altfel. Marii poluatori trebuie sa schimbe ceva pentru a salva planeta intr-un fel sau altul. Masini care merg cu hidrogen lichid au inceput sa apara si deocamdata au o autonomie de peste 700 de km. cu timpul aceasta problema legata de autonomie se va rezolva. Tehnologia va avansa destul de mult si in doar cativa ani ne vom putea bucura de un aer mult mai curat.

Doua centre Microsoft din Statele Unite deja functioneaza in intregime alimentate cu energie eoliana. Se fac progrese vizibile pe zi ce trece si nimeni nu poate prevesti cu exactitate ce ne ofera viitorul. Poate doar sa anticipeze tinand cont de bunul mers al lucrurilor din ziua de azi.

Revenind la casele ecologice, sincer chiar mi-ar place sa am o casa intr-un varf de munte, departe de civilizatie si de oameni. Nu am nimic cu nimeni insa dupa 25 de ani de stat la bloc am cam invatat ce inseamna vecini. Cel mai bine ma simt acolo unde e liniste si pace, unde nu se aud acorduri de manele si nici tropaituri. De multe ori am zis ca daca voi reusi vreodata sa imi cumpar uin imobil cu siguranta casa va fi. Nu as cumpara apartament pentru nimic in lume, nici daca as fi singur pe scara. O casa iti ofera alta liniste si alte posibilitati. As incerca sa o transform intr-o casa independenta de toti furnizorii de servicii sau de intretinere. Asa sunt eu, nu imi place sa depind de nimeni. Cred ca la Baile Herculane ar fi ideal. Cine stie, poate candva….

2 Comments

  1. axxapro July 22, 2014
  2. florentin July 22, 2014

Leave a Reply