Cat costa o recomandata pana in Germania?

Acum 2 saptamani aproximativ am trimis unui amic o recomandata in Germania. Avea nevoie de o asigurare auto si trebuia sa plece inainte de a putea incheia asigurarea in tara, asa ca am mers eu sa fac asigurarea. Dupa, am inceput sa caut metode pentru a-i trimite plicul intr-un mod cat mai sigur. Avusese ceva experiente neplacute legate de trimisul prin posta din Romania in Germania si invers, asa ca a ramas ca ma documentez in legatura cu ceva alternative.

Alternativele au fost destul de scumpe, undeva la 200 de lei pentru TNT sau Cargus, 140 de lei pentru Prioripost. Pana la urma am ales solutia romanului: 12 lei cu tot cu plic. Am ales o recomandata international si am platit 12 lei si vreo 80 de bani. Am completat plicul si am scos banii sa platesc, ma asteptam sa fie undeva la 60 de lei… Cand doamna de la ghiseu mi-a zis ca ma costa doar 12 lei cu tot cu plic nu mi-a venit sa cred… Am rugat-o sa verifice… Auzisem bine… 12 lei…

Stateam acuma si ma gandeam: bai frate, cum naiba sa coste 12 lei cu tot cu plic? Unde este eficienta Postei Romane? Probabil eficienta se vede si in tarifele nationale, unde un colet de 1 kg fara valoare si fara ramburs, costa undeva la 2 lei si 40 de bani / expeditie. In ce tara ati mai vazut voi sa trimiteti un colet cu 50 de eurocenti? Ei bine, in Romania atata costa, asa ca pana la urma nu ma mir nici de tarifele internationale chiar daca discutam despre un simplu plic. Tarifele sunt facute de romani pentru romani, insa pacat ca nu se mentine acest trend pe toate palierele. Am vrea sa vedem asa preturi mici si in hipermarketuri, nu doar la expeditiile postale..

Leave a Reply