Cât de dificil este să dezvolți un business în România? 3 probleme cu care se confruntă orice antreprenor

Ești tânăr, ai idei, ai dorințe, vrei să faci bani, vrei să-ți faci un nume online sau offline. Foarte bine, e corect să fii așa pentru că generațiile care vin din spate sunt mai deschise către nou și sunt ceva mai ambițioase. Cu toate acestea, cei care doresc să dezvolte un business în România se lovesc de foarte multe probleme, pe cele mai importante 3 dintre acestea le vom enumera în cele ce urmează.

3 probleme cu care se confruntă orice tânăr antreprenor

  1. Face rost foarte greu de angajați competenți. Dacă pui bazele unui business într-un oraș mic de provincie, s-a zis cu tine. De ce? Pentru că tinerii competenți și ambițioși au plecat demult de acolo către străinătate sau către capitală. Un tânăr antreprenor va ajunge să se roage de tineri să vină la muncă. Există cazuri celebre de companii care au închis porțile din pricina lipsei de personal calificat.
  2. Nu știe cum să se ferească de țepele partenerilor. Un antreprenor tânăr nu va avea experiență cu partenerii, cu furnizorii și riscă să meargă pe sârmă de multe ori. Există oameni în mizeria asta de Românie care creează special firme fantomă ca să dea țeapă altor firme. Țeapa e un job full time în România pentru care nu am văzut să iasă nimeni la protest.
  3. Birocrația îi face să renunțe la business. Atunci când trebuie să mergi cu declarații la ANAF s-a zis cu tine. La fel și atunci când vin în control organele statului Român. Constați foarte simplu că birocrația în România este o mare tâmpenie și că e mult prea multă bătaie de cap ca să continui. Nu puțini sunt cei care au închis cafenele și baruri în România și au mers la muncă în străinătate din pricina stresului.

 

Leave a Reply