Cat de important este dansul?

Io-te ca am ajuns la 25 de ani si habar nu am sa dansez. Mi-e rusine cu treaba asta de mor mai ales ca sunt genul care asculta muzica toata ziua. Mare pasionat de muzica EURODANCE imi vine sa ma dau cu fundul de pamant de necaz ca nu stiu sa dansez pe muzica anilor 90. Adevarul e ca si lipsa discotecilor de profil din Drobeta e de vina. Sa nu mai zic de scoli sau cursuri de dans. Orasul asta e mort din punct de vedere cultural sau al posibilitatilor de a frecventa un curs de ceva. Discotecile sunt niste bombe ordinare avand ca scop consumul de bauturi alcoolice nicidecum distractia prin dans. Bine, acuma ofera si ele ce doreste publicul. Probabil ca si oameniii sunt de asemenea natura incat nu-I intereseaza altceva inafara de consumul de alcool. Acestia sunt tinerii generatiei 2014.

Atunci cand o sa ma mut o sa imi caut o scoala de dans Bucuresti unde o sa ma inscriu si eu la cursuri. Am vazut la televizor la Romanii au Talent oameni trecuti de varsta a 3-a… asa ca nu ar fii niciodata prea tarziu sa incepi sa inveti un lucru nou care te pasioneaza. Fetele sunt mai altfel, ele au dansul in sange si prind mult mai repede. Au si corpul ala construit astfel incat sa se indoaie mai usor si mai mult. Baietii in schimb sunt niste lemne care trebuie sa mearga la cursuri ca sa invete ceva. E musai sa stea cineva pe capul nostru sa ne invete pas cu pas sa ne miscam.

Daca as avea un copil as face tot posibilul sa il inscriu la cursurile unei astfel de scoli. In Bucuresti sigur ca va fi usor. Ma gandeam la cum as face treaba asta in severin. Probabil as cauta ceva profesor care sa vina si sa faca in particular cu el. Altfel ar fi imposibil. Un copil chiar are nevoie de dans, de libertate si de sanatate. Dansul inseamna sanatate si eleganta. Dansul e capabil sa aduca zambete si de ce nu fericire.

One Response

  1. florentin July 1, 2014

Leave a Reply