Cat de important este somnul?

Se spune ca pentru o odihna ca la carte, minim 8 ore pe zi trebuie sa dormim. Organismul se reface in timpul somnului si un somn mai mic de 8 ore nu e capabil sa ne readuca 100% pe linia de plutire. Pentru a avea in totalitate bateriile incarcate, trebuie sa respectam programul de somn intr-un mediu cat mai linistit si odihnitor.

Lipsa somnului aduce dupa sine multe afectiuni si boli, stare de agitatie si nervozitate. Dormitorul in care ne culcam trebuie sa fie bine aerisit inainte si sa aiba o ventilatie destul de buna. Eu personal folosesc o canapea extensibila Jasmine si ma simt mai bine ca intr-un pat. Are dubla utilitate si nu ocupa spatiu pe timp de zi. Am cumparat cateva lenjerii de pat ieftine si ma simt minunat in patul meu, daca il pot numi asa. Beneficiezi de odihna superioara doar atunci cand toate aceste conditii se intalnesc, respectiv patul sa fie confortabil (daca dormi pe o rogojina, clar te vei trezi nauc), camera sa fie bine aerisita si in jur sa fie multa liniste.

Cei care au saltele pot sa isi puna protectii pentru saltele, nu vor incurca cu nimic. E bine sa avem grija de lucrurile noastre si in acelasi timp sa reusim sa ne odihnim cum trebuie. Munca in ziua de azi e foarte solicitanta si trebuie sa avem grija de noi. Un somn bun este intotdeauna bine venit si foarte indicat.

Asadar, somnul este foarte important si nu trebuie neglijat niciodata. Multi spun ca aleg sa doarma doar 4 ore pe noapte apoi recupereaza in weekend. Mi se pare o aberatie, organismul nu se reface intr-o zi cat a pierdut in 5. Stiu ca multi au probleme cu somnul din cauza programului prelungit de la locul de munca, si eu ma numar printre ei dar incerc mereu sa ma relaxez si sa evit oboseala dusa la extrem.

Leave a Reply