Cât de importantă este distribuția și de ce este bine să o schimbi la timp?

distribuția Din păcate în România oamenii nu au prea grijă de mașină pentru că, trebuie să recunoaștem, nu mulți sunt cei care reușesc să își permită întreținerea unui automobil. Se fac în schimb rate la bancă pentru a se cumpăra mașini scumpe. Evident, după ce oamenii constată că au rămas și cu rate în bănci și că piesele costă o grămadă de bani, aleg să renunțe la a mai avea grijă de mașina cu pricina. Ei bine, dacă te numeri printre cei care-și permit să întrețină o mașină în România cel mai probabil ai Dacie. Un kit distribuție pentru Dacia Logan este foarte ieftin și din punctul meu de vedere, această mașină este singura care ar trebui cumpărată de români, întrucât întreținerea ei este pe măsura puterii de cumpărare din această țară.

Schimbarea distribuției se face la Dacii undeva la 50.000 de kilometri și este o măsură de multe ori preventivă pentru că în cazul în care acea curea de distribuție se rupe, există posibilitatea deteriorării motorului într-un mod destul de teribil. Supapele se pot strâmba (cazul cel mai fericit), chiulasa se poate fisura și câte și mai câte. Cu toate acestea în România nu mulți sunt cei care schimbă distribuția la timp. Oamenii preferă să riște și de multe ori după cum spuneam mai sus, acest risc este unul asumat și conștient pentru că nu mulți sunt cei care-și permit să schimbe un kit distribuție la BMW, Audi sau Mercedes, mașini mai des întâlnite pe străzile din România decât Dacia.

Dacă acea curea de distribuție nu este uzată peste limita admisă probabil că nu există nici un risc să se rupă dar cu toate acestea, eu recomand înlocuirea întregului kit, cu tot cu role, în termenul prevăzut de producătorul mașinii astfel încât să nu existe surprize. Cum motorul este sufletul mașinii, este interesul tău să încerci să-l protejezi cât mai bine iar schimbul de ulei + schimbul distribuției sunt două operațiuni imperios generale menținerii unei stări de sănătate optime pentru mașina ta.

Leave a Reply