Cat de importanta este gradina?

Ca si traditie, gradina pentru romani inseamna in principiu un loc unde fiecare gospodar isi cultiva ceva legume. Inca din cele mai vechi timpuri, atunci cand a fost vorba de zona rurala, omul a fost obisnuit sa isi creasca imprejurul casei de-ale gurii, astfel incat sa nu mai depinda de nimeni.

In termeni occidentali sau moderni, cuvantul gradina isi schimba putin sensul. Verdeata ramane, aerul curat ramane, insa dispar zarzavaturile si legumele. Gradina ramane acel loc in care oamenii se relaxeaza seara dupa o zi grea de munca, in liniste.

Cei care stau la casa au incercat dintotdeauna sa isi construiasca un mic colt de rai in gradina, plin cu flori, gazon, liniste, curatenie, un colt linistit unde sa ii fie drag oricui sa petreaca cateva ore…

Betonarea curtilor – noua boala

Ma refer la casele ce se construiesc in preajma Carrefour Drobeta. Toate au curtile betonate si pe ici pe colo se vede cate un smoc de iarba. Cred ca ori eu nu inteleg moda, ori oamenii sunt atat de desprinsi de natura incat nu si-o doresc. Eu unul nu as putea sa stau intr-o casa daca nu mi-as amenaja o curte ca-n povesti. Cu gazon frumos, flori, un foisor din lemn, un balansoar pe care sa atipesc cateva ore in serile toride de vara.

Daca totusi ne hotaram sa facem din gradina un spatiu de vis, cui lasam sarcina de executie?

Aceasta sarcina trebuie sa o lasam intotdeauna in seama celor care sunt autorizati sa execute asemenea lucrari, a celor care se pricep si au bun gust. Ca sa amenajezi o gradina, trebuie in primul rand sa iubesti natura. In al doilea rand, dupa ce o termini de amenajat, ai nevoie de niste accesorii pentru a o utila. Gasesti aici accesoriile de care ai nevoie.

E mult mai usor sa cumperi de pe internet accesorii pentru gradina de cat sa te duci la magazinele de bricolaj din oras. Mereu am vazut acolo niste preturi de-ti sare basca din cap si nu am inteles niciodata de ce. Probabil, se merge pe ideea de maximizare a profitului. De exemplu, daca cineva cumpara 3 scaune pentru gradina ieftine, o sa cumpere si o masa, iar masa va avea un pret umflat cu pompa. Ei bine, pe elefant.ro nu veti vedea asa ceva. De-asta spun, cumparaturile efectuate pe internet difera destul de mult de cele pe care le faceti in magazinele din oras.

Leave a Reply