Cat de importante sunt produsele de calitate atunci cand ne dorim o agricultura productiva?

Practic, cu totii ne dorim ca roadele pamantului pe care le muncim in fiecare an sa fie cat mai bogate. Cu totii incercam mereu sa aducem imbunatatiri sistemului pe care il utilizam si mereu dorim sa avem o recolta si mai bogata ca anul trecut. Acest lucru nu este posibil decat daca tinem cont de cativa factori simplii, factori de baza ai agriculturii.

In primul rand, ingrasamantul este esential. Nu toate tipurile de sol sunt capabile sa ofere o productie la hectar cum ne-am dori cu totii si in acest caz, pamantul trebuie ajutat cu un ingrasamant complex. Se recomanda folosirea ingrasamandului NPK deoarece contine toate elementele necesare dezvoltarii plantelor, respectiv azot, fosfor si potasiu. Este un ingrasamant de suprafata excelent pentru culturile de cereale, pasiuni dar si livezi.

Cei care sunt adeptii gazonului, pot sa incerce un ingrasamant pentru gazon cu sulf pentru o eficaictate sporita. Ingrasamantul organic pentru gazon cu sulf asigura fertilizarea de baza a gazonului de la inceputul si pana la sfarsitul vegetatiei. De asemenea, iarba care va creste nu va fi arsa iar animalele de casa si organismele care vor intra in legatura cu acest tip de ingrasamant nu vor fi afectate.

De asemenea, cei care opteaza pentru cultura cartofului sau a cepei, trebuie sa stie cum sa se fereasca de mana. E nevoie de un fungicid puternic, cu o remanenta destul de indelungata la sol si cu efecte uneori chiar eradicative. Ridomil se recomanda in aceste cazuri celor care doresc sa faca agricultura fara batai de cap.

Leave a Reply