Cat de mult conteaza uleiul de calitate?

Calitatea intr-o tara precum Romania este un subiect tabu, intrucat stim cu totii ca se merge pe ideea de mult si ieftin, nu de putin si bun. Totusi, cum folosesc romanii uleiul?

  1. Pentru motor. Uleiul de motor este esential pentru orice masina si romanii sunt nevoiti sa il cumpere. Nimeni nu isi doreste o masina cu un motor defect. Motorul este sufletul masinii si este tratat cu atentie atunci cand incepe sa tuseasca.
  2. Combustibil. Discutam aici despre uleiul de floarea soarelui folosit pe post de combustibil, in loc de motorina. Acum ca am iesit din iarna, amatorii de gogosi facute in teava de esapament au mana liber la bagat ulei de gatit in rezervor.
  3. Industrie. Se foloseste foarte mult ulei industrial in Romania, de la Mobil1. Se foloseste in special pentru utilaje, pentru eoliene, pentru fabricarea combustibililor si asa mai departe. Daca ar fi mai ieftin de cat Untdelemn de la Bunica, cu siguranta romanii l-ar baga si pe acesta in rezervor.

Uleiul de calitate face diferenta intre o uzura pronuntata si una normala, indiferent ca discutam despre uleiul industrial sau cel pentru motorul automobilelor. Piesele aflate in continua miscare si frecare au nevoie de un tratament cat mai bun. Din pacate, dupa cum spuneam mai sus, romanii investesc prea putin in calitate. Se multumesc sa bage in motoarele autoturismelor un ulei de motor ieftin, il lasa acolo vreo 5 ani apoi isi aduc aminte ca trebuie sa faca schimbul de ulei. Asta daca nu cumva masina se defecteaza sau ajunge la dezmembrari din cauza faptului ca nu exista bani pentru reparatii.

Starlubricants.ro este unul dintre magazinele online care vinde uleiuri de calitate, indiferent de natura lor. Eu am facut schimbul de ulei in urma cu 3 saptamani si am cumparat uleiul de la ei. Nu am vrut sa fiu furat de cei de la schimb ulei. Atunci cand accepti sa puna ulei de la ei, iti ia o gramada de bani si iti baga in masina un ulei de proasta calitate. Ca doar nu stai la fundul lor sa vezi exact ce si cum… Asa e in orasele mici. Asadar, recomand tuturor un ulei de calitate si sper ca oamenii sa schimbe mentalitatea astfel incat sa nu mai existe problema calitatii peste macar 10 ani.

Leave a Reply