Cat de mult va strofocati cu optimizarea SEO a articolelor?

Pe voi cat va preocupa aceasta problema? Sau mai bine zis, optimizati SEO articolele? Eu unul, la volumul de munca pe care am uneori sunt nevoit sa neglijez acest aspect. Nu am timp sa stau sa bibilesc fiecare articol in parte. Undeva prin weekend, cand raman cu ceva timp liber reusesc sa le mai imbunatatesc pe ici pe colo prin punctele esentiale. Dar este oare utila strofocarea asta?

Ei bine, este utila in cazul in care reusiti sa si raspanditi prin social media articolele si sa creati un dialog intre ideile transmise si cititori prin intermediul comentariilor. Nu este suficient sa umblati pe la cuvintele cheie si chestii de-astea… E nevoie de mult mai multa munca.

Care sunt cele mai utile metode de a optimiza SEO un articol

Pai, haideti sa le scriem cu liniuta de la margine, pentru ca sunt destul de multi pasi de care trebuie sa tinem cont in acest pas. In principiu, sunt lucruri destul de cunoscute pentru cei care scriu de ceva vreme pe bloguri sau pentru cei care se ocupa cu optimizare SEO.

  • Cuvantul cheie trebuie sa fie prezent in titlu, H2 si de minim 4 ori in articol
  • Articolul trebuie sa contina imagini iar acestea trebuie sa poarte la atributul alt cuvantul cheie
  • Lungime textului trebuie sa fie de minim 300 de cuvinte iar frazele de maxim 50 de cuvinte
  • Cuvantul cheie trebuie sa mai fie prezent si in meta description+primul paragraf
  • Titlul trebuie sa inceapa cu acel cuvant cheie daca e posibil si are inteles si acesta trebuie sa fie destul de scurt, maxim 70 de caractere.

Sincer, e ceva de bibilit la un articol dupa ce il scrii astfel incat sa respecte intocmai aceste cerinte. Daca aveti timp, eu zic ca merita efortul…

Leave a Reply