Cat de primitivi am ramas

Zilnic vad masini atunci cand sunt la munca, atunci cand merg pe strada. Suntem in anul 2014 si masinile inca nu zboara, nu leviteaza, nu se teleporteaza. Suntem foarte primitivi. Indiferent de cat de scumpa este o masina depinde de cauciucuri pentru a rula. Cum frate in anul 2014 masina care costa 300.000 de euro nu se poate misca fara o bucata de cauciuc? Mi se pare ca batem pasul pe loc si ne orientam catre o latura care nu ne aduce mari beneficii pe viitor. Viteza in plus atata timp cat depinzi de gravitatie si de legile fizicii nu mi se pare un castig. O masina care merge cu 400km/h dar depinde de o bucata de cauciuc nu reprezinta un progres tehnologic.

Vine seara si masina nu se poate deplasa nicaieri fara becuri. Parca am fi in codru… la lasarea serii aprindem felinarele caci altfel dam cap in cap ca orbetii. Depindem prea mult de campul vizual ca sa putem da inainte.

Poate ca am eu asteptari prea mari de la civilizatia umana. Poate progrese se fac intr-adevar si eu nu le vad sau poate nu sunt eu bine informat. Nu stiu cat o sa mai avem de asteptat pana o sa detinem o masina care sa se teleporteze din A in B fara ca mii de accidente si carnagii sa se mai intample pe sosele. Astept ziua in cate intr-adevar o sa ma uit la masina si o sa o admir in toata spledoarea tehnologica. Deocamdata toate merg pe acelasi principiu si depind de lucruri prea elementare ca sa le pot considera un avans.

Leave a Reply