Cat de repede primim tehnologia in case? Discutii despre folosirea USB 3/SATA3

Sincer sa fiu, cred ca primim tehnologia cu bratele deschise insa cu ochii mortului o acceptam. Tuturor ne place tehnologia, insa atunci cand aflam ca ne costa destul de multi bani, prefeream sa ramanem cu ce avem. Nu e o abordare tocmai corecta daca stam sa ne gandim putin la evolutie. Cred ca umanitatea nu ar fi avansat niciodata daca ar fi fost compusa in totalitate de romani.

Cati dintre voi au si folosesc porturi USB3? La calculatoare de exemplu? Destul de putini va zic eu chiar si la laptopuri. Desi porturile efective exista in placile de baza ale ambelor dispozitive desktop-laptop, cunosc foarte putini oameni care sa destina un stick de memorie USB3. E clar ca in timp trecerea de la USB2 la USB3 se va realiza de la sine, insa se va realiza mult mai incet atata timp cat oamenii refuza sa o imbratiseze si sa profite de ea pana la urma pentru ca USB3 este mai rapida de 20 de ori de cat USB2.

Acelasi lucru valabil si pentru SATA3 si multe astfel de minuni. Nu stiu ce asteapta romanii, probabil ceva invitatie speciala. Cred ca nici cu invitatie speciala nu ar fi de acord sa isi doteze casa cu tehnologie de ultima ora pentru ca aceasta costa destul de multi bani. Am ajuns la concluzia ca noua ne place sa avem de toate numai daca sunt gratis, contrar logicii elementare.

Eu de exemplu nu cunosc pe nimeni in jurul meu care sa aiba un stick USB3. Probabil multi habar nu au de beneficiile acestei tehnologii si chiar daca au aflat despre ea, nu ii intereseaza. “Lasa ca merge si USB2, ca nu plecam niciunde, nu ne grabim. ”

Leave a Reply