Cât de săracă e de fapt România?

Una dintre întrebările pe care mi le pun de fiecare dată când ies din casă și mă uit la ce fel de mașini circulă pe străzile noastre. Foarte mult lux: AUDI,BMW, MERCEDES, mașini care nu știu cât ar putea să justifice o muncă cinstită dar în fine, nu despre asta e vorba acum.

Cât de săracă e România din moment ce vedem bunăstare la tot pasul? Că după cum știm, peste tot se promovează ideea că țara asta e cea mai săracă din UE și așa mai departe. Cred că am ajuns cea mai săracă dar doar pe hârtie, la negru cum s-ar spune, românul se descurcă.

Nu contează cum se descurcă, important e să aibă mașină de 20 de mii de euro la scara blocului. Așa îți dai seama de bunăstarea cetățenilor unei țări: te uiți la ce mașini au, la ce case au, etc. Suntem un popor foarte fudul cu cetățeni care nu ezită nici măcar o secundă să se etaleze cu ultimul SUV, cu ultimul iPhone X, cu o casă de 14 camere și așa mai departe.

Dacă toate afacerile din spatele acestei opulențe ar fi curate, cinstite, ar exista prosperitate în jurul lor, s-ar crea locuri de muncă, s-ar mișca ceva. După cum știm, Mehedințiul despre care vorbesc eu este de departe cel mai sărac județ din țară. Așa că, de unde atâta prosperitate? Probabil aici încă nu s-a eradicat furtul grosolan și nici nu se va eradica vreodată. Există fel de fel de analfabeți care nu sunt în stare să conjuge verbul a fi, exact ca Vanghelie dar care se pârțâie pe străzi în mașini de 20 de mii de euro. Câte-o dată te apucă și scârba când îi vezi, mai ales dacă se aud și manele dinspre ei.

Leave a Reply