Câți bani poți să câștigi din videochat?

Deși mulți români încă mai consideră videochatul un subiect tabu, trebuie să recunoaștem faptul că domnișoarele care optează pentru un job în acest domeniu reușesc să pună de-o parte mii de euro pe lună, și asta legal. Câți bani se pot câștiga efectiv din videochat? Vom analiza împreună în cele ce urmează această problemă și vom vedea de ce videochatul a devenit unul dintre cele mai bine plătite joburi din România.

Înainte de calcule, să trecem în revistă care sunt condițiile de angajare într-un studio videochat, pentru că mi se pare a fi un aspect destul de important care atrage în mod direct un câștig potențial mai mic sau mai mare.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a lucra într-un studio de videochat?

În primul rând, trebuie să discutăm despre vârstă. Evident, pentru ca o domnișoară să se angajeze la videochat trebuie să fie majoră, adică să aibă 18 ani. Limita superioară, pentru doamne este de 35 de ani.

Atitudinea și mentalitatea pe care o ai contează de asemenea foarte mult, în special dacă decizi să lucrezi videochat adult unde trebuie să te dezbraci în fața camerei. E nevoie de o mentalitate oarecum occidentală, fără prejudecăți și fără inhibiții. Desigur, dacă îți dorești cu adevărat să faci bani dar ești pudică, poți să începi la videochat non adult până te obișnuiești cu ideea, cu oamenii, etc… Dar repet, trebuie să fii oarecum deschisă.

În al doilea rând, e foarte important să cunoști o limbă de circulație internațională. Nu vei putea să faci videochat dacă nu știi măcar engleză la nivel conversațional pentru că toți clienții vor fi străini. Desigur, în contextul actual al societății, cred că puține sunt domnișoarele care nu cunosc absolut deloc limba engleză. A început să fie destul de folosită și în România mai ales pe măsură ce a început să se dezvolte internetul și conceptul social media. Dacă poți purta o conversație elementară în limba engleză (nu avansat) te poți descurca la un job de videochat.

Care sunt câștigurile efective ale unui model pentru videochat?

După ce am văzut care sunt condițiile principale de angajare la videochat, putem să discutăm și despre cifre și ca să fim exact pe subiect, vom lua exemplul de salarizare al celor de la livestudio.ro. Aceștia îți oferă posibilitatea să lucrezi și part time, însă cele mai mari salarii le au modelele care lucrează minim 8 ore pe zi. Pentru 4 ore pe zi, se câștigă în medie 800 de dolari ca model videochat. Apoi, în funcție de numărul de ore tot mai mare, se ajunge la 2000 de dolari pe lună dacă ești dispusă să stai în studio undeva la 80-10 ore.

Acesta este salariu de bază la care se mai adaugă bonusuri destul de interesante. Cei de la livestudio.ro acordă bonusuri de fidelitate pentru modelele care prind experiență în cadrul acestei companii, bonusuri pentru turele lucrate extra. Cu alte cuvinte, orele suplimentare se vor plăti mult mai bine. De asemenea, se acordă bonusuri pentru modelul lunii, un fel de competiție internă răsplătită la final cu 250 de dolari.

Dintre toate bonusurile oferite de cei de la livestudio.ro, cele mai interesante sunt cele acordate pentru 1,2 respectiv 3 ani de colaborare. Deja discutăm despre niște zeci de mii de euro extra, adunați probabil la cei strânși de tine, ca model de videochat, din salariu. De exemplu, la 3 ani de colaborare se acordă un bonus de 14.000 de dolari, ceea ce pare ceva extraordinar din multe puncte de vedere.

Videochatul este se pare acel job care poate să ajute tinerele să-și îndeplinească visele într-o țară în care salariile sunt mai mult decât modice. Atât timp cât o tânără de 20 de ani va lucra la o patiserie pe 1000 de lei, nu va avea niciodată șansa să-și cumpere o casă în România nici măcar în rate. La videochat însă, unde câștigurile sunt de 20 de ori mai mari, altele sunt perspectivele și cred că fiecare domnișoară în parte trebuie să analizeze bine situația. Calculele sunt destul de simple și de concrete, cine vrea prosperitate va profita de acest concept.

Leave a Reply