Ce alegem? Retro sau modern?

In primul rand, haideti sa stabilim ce inseamna retro si ce inseamna modern. Retro poate fi asemuit cu aspectul vechi, uneori demodat iar modernul cu noul. Cele doua atribute sunt paralele si nu se intersecteaza niciodata. Sunt doua stiluri care alcatuiesc impreuna lumea inconjuratoare. Daca ne uitam la aspectul unei case, nu exista alt mod de a le mobila decat in stil retro sau modern, trecut sau prezent. Retro sau modern? Aceasta este intrebarea… Fiecare dupa gusturile lui, insa mie stilul retro mi se pare mai exclusivist, adresat oamenilor inteligenti, capabili sa inteleaga atat prezentul cat si trecutul. Societatea din ziua de azi are un mare defect: e in continua miscare si din aceasta pricina oamenii nu prea au ragaz sa invete lucruri noi sau sa se documenteze. Din acest motiv, vedem mai multe case mobilate in stil modern de cat in stil retro. Stilul retro necesita documentare si alergatura, caci nici magazine de unde poti cumpara mobila retro nu prea gasesti asa usor.

Acestea fiind spuse, de unde cumparam totusi mobila si accesorii retro?

Singura sansa este internetul. Retroboutique.ro este unul dintre magazinele online pe care vi-l pot recomanda pentru ca daca locuiesti intr-un oras de provincie, cu siguranta nu or sa existe magazine fizice. In Severin nici vorba de asa ceva, de-asta tot ce va pot recomanda este retroboutique.ro. Preturile sunt decente si calitatea este destul de buna, nu se pune problema.

Conteaza foarte mult sa amenajam casa in asa fel incat sa o simtim drept perfecta. Casa este locul in care simtim acea liniste deplina si nimeni si nimic nu ne poate deranja. Trebuie sa o mobilam personal si sa ne implicam activ in crearea unui loc asemanator personalitatii noastre. E nevoie si de acel sentiment de implinire sufleteasca ce apare atunci cand am pus si ultima caramida la casa noastra.

Indiferent de stilul ales, retro sau modern, trebuie sa apelam numai la magazine de calitate pentru mobilare si utilare. Desi traim in Romania unde calitatea nu exista, nu vom avea nimic de castigat daca investim ieftin si des. Cele mai trainice case sunt acelea in a caror baza se investeste cel mai mult. Am auzit cu totii de case construite la 1750, case care astazi arata ca noi. La fel e si cu mobila, trebuie sa fie de calitate pentru a va asigura trainicia pe care toata lumea o cauta.

Leave a Reply