Ce inseamna agricultura moderna?

Agricultura moderna in Romania a inceput sa-si faca prezenta incepand cu anii 2002-2003 cand au aparut pe piata celebrele motocultoare. Ce este un motocultor? Motocultorul este un utilaj agricol de mici dimensiuni cu care practic faci treaba pe care o faceai cu tractorul la camp. Poti sa cultivi cu el in toata regula absolut orice. Sunt de doua feluri: pe benzina si pe motorina si trebuie sa mai stiti ca sunt destul de scumpe.  Aveti aici o lista de preturi pentru motocultoare de calitate.

Acum o sa vina o intrebare fireasca… De ce  nu cumperi direct un tractoras in loc sa dai banii pe un motocultor de top? Pai, in primul rand, tractorul oricat de micut ar fi, nu se poate baga pe unde bagi motocultorul. Sunt spatii si curti atat de inguste, incat tractorul nu poate sa intre. In al doilea rand, motocultoarele nu sunt utilaje 100% industriale. Ele pun bazele agriculturii moderne in Romania si cred ca ar trebui sa stabilim si ce inseamna agricultura moderna.

Agricultura moderna reprezinta agricultura pe suprafete mici, asemanatoare celei de subzistenta, doar ca roadele sunt valorificate intr-un mod sau altul pe piata. Probabil ati observat ca pe la tara sunt foarte multi gospodari care au cateva pogoane de pamant si de cat sa mai cheme tractorul sa le are, sa le sape, sa le faca cine stie ce draci, mai bine comanda un motocultor de calitate de pe net de pe site-uri de genul toolman.ro si isi vede singur de treaba.  Motocultorul este o investitie pe termen lung care se amortizeaza in cativa ani doar, depinde ce are fiecare de lucrat pe terenuri si de cum se gandeste sa valorifice roadele.

Agricultura moderna e destul de benefica pentru cetatenii romani din satele inca populate pentru ca le permite nu doar sa aiba cu ce se hrani, dar le permite sa faca si mici afaceri. S-au dus vremurile in care tara era Granarul Europei si se cultivau milioane de hectare de teren arabil. Astazi, se cultiva cu pipeta. Fiecare gospodar are grija de pogoanele sale cum crede mai bine si se bucura de roadele muncii sale prin intermediul agriculturii moderne.

Leave a Reply