Ce inseamna o dieta echilibrata?

Romanii au o problema din ce in ce mai serioasa cu obezitatea. Chiar daca aparent salile de fitness sunt arhipline, acolo se afla doua categorii de oameni: cei care constientizeaza cat de importanta este sanatatea pentru ei, alaturi de cei care constientizeaza ca au o problema pe care doresc sa o rezolve. Acuma, numarul celor care merg la sala este cu mult mai mic fata de cel al oamenilor cu probleme de sanatate cauzate de obezitate.

Cunosc oameni foarte grasi care nu numai ca evita sa faca miscare, dar nici nu reusesc sa tina o ideta echilibrata. Nu inteleg de ce unii oameni au impresia ca or sa traiasca vesnic. Dupa ce ca doar o viata avem, in loc sa avem grija de sanatate sa traim cat mai mult, bagam in noi ca spartii pana ajungem de 200 de kile. Dupa cum spuneam, nu inteleg chestia asta…

Ce inseamna totusi o dieta echilibrata?

In primul rand, dieta echilibrata inseamna orice altceva inafara de abuzuri. Unii oameni au imprersia ca daca vrei sa slabesti, trebuie sa incetezi sa mai mananci. Nimic mai fals. Trebuie sa mananci dar cu ratiune si cu chibzuinta. E drept, atunci cand ajungi la 150 de kile, stomacul iti cere si deja devine un cerc vicios. O dieta echilibrata nu inseamna acea sumedenie de calorii atent gandita si cantarita, inseamna mai de graba evitarea fast food-ului si a exceselor. Ce rost are sa mai mergi la sala daca bagi cate 20 de mici in tine zilnic?

O dieta echilibrata inseamna ratiune si chibzuinta. Inseamna exercitii fizice si nu in ultimul rand, inseamna sanatate. Ca sa fim sanatosi, avem nevoie de mancare insa faptul ca bagam in noi ca porcii nu ve va ajuta pe viitor deloc. Aveti grija cu alimentatia si incercati pe cat posibil sa faceti miscare.

Leave a Reply