Ce inseamna productie publicitara?

Cred ca se fac mai bine de 3 ani de cand mi-am incheiat socotelile cu domeniul productiei publicitare. Atunci cand ai un magazin sau un business care nu are tangenta cu internetul si nu este nici o afacere la scara macro, ai nevoie de publicitate “la strada”. Ai nevoie de bannere stradale, de firme luminoase cu neoane, de mashuri, roll-up de prezentare atunci cand te duci la un targ si asa mai departe. Daca stam bine sa ne gandim, asta cu promovatul pe internet este o gaselnita relativ noua, pana prin anii 2000 nici nu exista asa ceva in Romania. Ma refer la nivel de home user… Asadar, exista tehnici de promovare offline destul de bine puse la punct care dau roade inca din primele zile. Tot ce este necesar sa faci este sa contactezi o firma de productie publicitara.

La mine in oras de exemplu, nu cred ca mai exista mai mult de doua firme care sa se ocupe cu asa ceva. Orasul este mort din punct de vedere economic, asa ca pentru cine sa mai faci publicitate? Am avut recent nevoie de ceva gravura si nu am gasit pe nimeni in Severin care sa se ocupe cu asa ceva. Am gasit gravura laser de la theplot.ro si desi nu sunt din acelasi oras, lucrurile au decurs perfect din cauza bunei comunicari. Mie imi place sa fiu unic, urasc copy paste si mentalitatea de turma, asa ca nu e prima data cand am nevoie de gravura laser pentru a “deosebi” lucrurile comune.

Imi aduc aminte cand lucram in domeniu. Era inca perioada dinainte de 2008 si economia in oras inca mergea cat de cat. Existau bani pe piata. Desi nu aveam cine stie ce lucrari, rezultatele lor se vedeau instant. O firma luminoasa o fabricam de la zero si o montam in aceeasi zi. Clientul multumit recomanda prietenilor si tot asa, era o afacere bazata pe rostogolirea unui bulgare. Cu cat esti mai serios in domeniu si faci lucruri de buna calitate, cu atat vei fi mai cautat si vei avea mult de munca. Chestia asta se aplica intr-un oras dezvoltat, a carui industrie inca functioneaza. Firma la care am lucrat nu ar fi dat faliment daca zeci, sute, mii de imm-uri nu ar fi iesit de pe piata la randul lor. Asa s-a dus Severinul pe copca an de an, cu o primarie ce a investit 100% in frumusetea orasului si in consum.

Productia publicitara inseamna inventivitate, seriozitate si nu in ultimul rand calitate. In ziua de azi trebuie sa ai tehnica de ultima generatie pentru a reusi sa aduci clientilor o gama larga de servicii dorite de ei, desi scumpe ca valoare de piata. Oamenii, ca si mine de altfel, sunt dispusi sa plateasca bani grei pentru a personaliza lucrurile sau pentru a crea ceva unic, ceva ce sa iasa in evidenta fara mare bataie de cap.

Leave a Reply