Ce inseamna sa ai masina?

Masina la romani reprezinta cu totul altceva fata de normal. In strainatate, o masina se cumpara in functie de necesitati. Am fost in Austria, Germania, Ungaria chiar si nu am vazut nici un suv, nici un seria 7, nici un A6. Toti isi cumpara masini de familie, breck-uri, cat mai incapatoare si cat mai ieftine. Am fost surprins sa vad Logan MCV in Germania la momentul respectiv. Acum, inteleg de ce nemtii aleg masina romaneasca. Practic, ei isi fac treaba cu ea. O cumpara in leasing pe 5 ani iar dupa ce au achitat-o, cumpara alta. De-asta nemtii si strainii in general cumpara numai masini noi. Sunt ajutati si de nivelul de trai dar si de mentalitate.

Pai una e sa ai nevoie de piese pentru Opel Corsa B si alta e sa ai nevoie de piese pentru Seria 7. Fala tiganeasca – taraneasca ce a cuprins Romania umple centrele de dezmembrari cu masini de lux cumparate din strainatate si imposibil de intretinut cu salarii romanesti. Nu suntem in stare sa intelegem ca o masina are nevoie de lucruri noi. O masina inseamna uzura si intretinere.

Pana acum, cele mai ieftine piese mi s-a parut ca le au Fordul, Dacia, Renault. Unchiul meu cumpara piese auto pentru Fordul sau de ani de zile noi. Diferenta de pret intre piesele pentru Ford si cele pentru Dacia sunt destul de mici, asa ca a optat pentru un Focus. Eu stiu ca toti ne-am dori masini noi, insa sunt multi care aleg masini luxoase si vechi in loc de masinile noi si ieftine. E vorba de mentalitate. Atata timp cat nu vom cumpara masinile in functie de costurile de intretinere, nimic nu se va schimba in tara asta ca si mentalitate. Gasim piese auto inline ieftine doar daca apasam doua clikuri, insa trebuie sa avem si interes.

Leave a Reply