Ce inseamna sa ai un copil?

E o intrebare la care inca nu stiu ce sa raspund exact. Toate la timpul lor as zice. Atunci cand aduci un copil pe lume trebuie sa fii in primul rand matur. Trebuie sa fii un om realizat, un om cu o situatie financiara destul de buna, astfel incat copilului sa nu ii lipseasca absolut nimic din cele necesare.

Toti suntem satui de stirile de la ora 5, din care nu lipsesc abandonurile postnatale. Nu am inteles niciodata de ce o mama si-ar arunca copilul la gunoi sau pur si implu l-ar abandona in spital. Eu credeam ca exista un oarecare atasament fata de copilul pe care il nasti, ca mama. Ce suflet hain si rau trebuie sa ai ca sa abandonezi un copil? Ce vina are el ca a venit pe lume? E absurd… Atunci cand ma gandesc in amanunt la ce inseamna un copil, imi vin in minte toate aceste lucruri, combinate. Bucurii si nenorociri.

Pentru marea majoritate a oamenilor insa, un copil reprezinta o bucurie si un dar divin. Indiferent cat de greu trai ai avea, nu ai cum sa nu te bucuri atunci cand dai nastere unui micut. Nu ai nevoie de bani multi ca sa poti cumpara paturi pentru copii sau patuturi pentru copii. O gluma veche spune ca un copil consuma foarte putini bani atunci cand se naste, iar pe masura ce creste consuma din ce in ce mai mult, apogeul fiind adolescenta.

Indiferent de cum gandesti, trebuie sa ai o bucurie aparte atunci cand te duci sa cumperi un carucior pentru bebe. Toate aceste pregatiri de inainte si dupa nastere reusesc intr-un fel sau altul sa ne sporeasca bucuria si sa ne dea o noua perspectiva, viziune asupra vietii, asupra viitorului.

Leave a Reply