Ce inseamna tinuta office in Romania?

Tinuta office in Romania este cam scumpa la vedere. Poate ca nici patronii nu o cer, insa nici noi nu suntem educati sa ne imbracam pe masura jobului in sine. Daca instalatorul trebuie sa poarte o salopeta, cei care lucreaza in bitouri sau cu clineti ar trebui sa poarte o tinuta office elementara macar din respect…

Care este specificul acestei tinute office? Tinuta office iese in evidenta prin camasa si sacou, pantofii sunt obligatorii. Fara blugi bineinteles sau pantaloni de trening.

Cat de obligatorie este tinuta office in Romania? Este obligatorie si nu prea. Rar de tot vezi firme care sa doreasca sa iasa in evidenta prin aceasta mica caracteristica a profesionalismului si asta din cauza faptului ca romanii se schimba greu. E foarte dificil sa convingi pe cineva sa renunte la modul in care se imbraca. Mentalitatea noastra e inca axata pe eul propriu, nu pe cerintele unei societati normale.

Asadar, in linii mari, ce inseamna aceasta tinuta office? Cred ca exista cel putin 6 atribute principale ale acestei tinute office: profesionalism, eleganta, om ingrijit, incredere, inteligenta, rezistenta. Nu degeaba in strainatate tinuta office este obligatorie si nu te primeste nimeni la job imbracat ca dat de pomana.

De unde cumparam tinuta office? Fie ca suntem obligati, fie ca dorim din propria initiativa sa aratam ca niste adevarati profesionisti, in ziua de azi exista magazine online pentru acest domeniu. Tinar.ro este unul dintre cele mai bune site-uri de unde va puteti cumpara camasi, sacouri, pantaloni si tot ce inseamna eleganta, stil si rafinament.

In momentul in care mentalitatea se va schimba in Romania, nimeni nu va mai fii nevoit sa impuna nimic in tara. Oamenii vor constientiza singuri faptul ca daca te imbraci frumos, altfel te vad cei din jur. Intr-un fel te priveste un potential client atunci cand esti imbracat office si altfel te priveste atunci cand te imbraci ca pentru o partita de fotbal. Se pune totusi si problema respectului. Daca cel de langa tine se imbraca elegant, adopta o tinuta office, si tu ar trebui sa faci la fel. De multe ori, lipsa de concordanta intre oameni duce la conflicte si la neintelegeri, insa cu timpul dupa cum spuneam, se vor rezolva toate aceste aspecte.

Leave a Reply