Ce ne facem cu incompetența? Cu fabrica de dobitoci?

Am citit recent niște povestiri pe Facebook ale unor cetățeni care au avut de-a face cu incompetența sistemului bancar din România. Nu are rost să pomenim banca cu pricina, dar vă spun că este una dintre cele mai cunoscute din România la ora actuală. Ei bine, atunci când vezi că într-un asemenea domeniu privat domnește nepăsarea, incompetența și superficialitatea, nu poți decât să caracterizezi România drept o țară în care anual facultățile scot niște dobitoci?

Ba cam poți, din moment ce superficialitatea, nepăsarea și incompetența ajung atât de bine înfipte și în mediul privat, în care cică ar trebui ca lucrurile să stea un pic altfel. Din păcate, așa se ajunge într-o țară în care oricine poate să facă orice facultate și să o termine cu note maxime contra șpagă, fără să se omoare cu cartea.

Cred că oamenii cu adevărat competenți s-au cărat dracului de mult timp din mizeria asta de țară, nu au mai rămas să devină bătaia de joc a sistemului sau a unor șefi incompetenți ajunși în funcții prin cine știe ce inginerii nepotiste sau șpăgarnice. Astfel, în țară au rămas doar incompetenții care nu ar rezista o zi într-o firmă serioasă din străinătate pentru că au terminat facultatea fără să învețe nimic iar la actualul loc de muncă au fost ajutați de către prieteni și rude. Din păcate, acești incompetenți mai sunt și delăsători și superficiali pe deasupra, asta așa, ca și cum răul nu ar fi fost rău destul.

Ei știu că sunt incompetenți dar nici nu-și dau silința să învețe ceva acum, aflați în funcție. Stau la adăpostul unor rude care mai de care mai influente și mai nesimțite din moment ce au preferat să-și bage toți nepoții în loc să caute oameni corect.

Leave a Reply