Ce trebuie să iei în calcul atunci când te pregătești pentru admitere facultate în București?

admitere facultatePentru mulți dintre tineri admiterea la facultate a devenit o simplă formalitate din cauza modului de desfășurare al evenimentului cu pricina. Din păcate, majoritatea facultăților din ziua de azi acceptă admiterea pe bază de dosar, nu de examen. Astfel, se face o medie a anilor din liceu cu media notelor obținute la examenul de bacalaureat și rezultă o medie de admitere.

Din punctul meu de vedere este o metodă total nerealistă pentru că or să vină cu medii foarte mari elevi din provincie care au primit note foarte mari în licee pe orice numai pe merit nu, tocmai pentru că-i ajută la admitere. Astfel, examenul ar fi cea mai bună metodă de admitere și cea mai corectă.

Ce trebuie să iei în calcul atunci când te pregătești pentru admitere facultate în București?

Ei bine, dacă ești genul de tânăr pasionat care va lupta pentru locul său în rândurile unei facultăți de prestigiu și are de gând să dea examen pentru admitere facultate București, trebuie să te pregătești din timp pentru chestia asta și să iei în calcul câteva aspecte destul de simple, după cum urmează:

  • Pregătește-te conștiincios pentru acel examen, nu trebuie să te duci acolo pe ideea că știi tu, chiar dacă este vorba de științe exacte precum matematică sau fizică.
  • Fii atent la calendarul admiterii pentru că este foarte probabil să se suprapună cu celelalte calendare. Dacă ești genul care-și încarcă norocul la mai multe facultăți poți să pățești asta.
  • Caută-ți din timp o gazdă sau ceva soluție de cazare, altfel, în București va fi destul de greu să găsești ceva pe moment pentru că vor veni foarte mulți din provincie la admitere.

Sunt de fapt niște sfaturi destul de logice și cu siguranță veți înțelege importanța acestora. Admiterea la facultate după părerea mea este un examen unic pe care ar trebui să-l dai o singură dată în viață dacă faci parte dintre cei care luptă pentru viitorul lor. Acolo unde e admitere pe bază de dosar după cum v-am spus, nu prea am încredere și cred că ar trebui desființată această metodă în viitorul apropiat, să intre la facultățile de prestigiu doar cei care merită zic…

Leave a Reply