Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra căruciorul pentru copil?

Dacă mai este puțin și vei aduce pe lume copilașul, pe care îl aștepți cu atâta nerăbdare, trebuie să te decizi curând și în privința căruciorului pe care-l vei achiziționa. De fapt, de preferat ar fi să îl cumperi din timp pentru că după venirea pe lume a bebelușului nu vei mai avea timpul necesar. Cel mai potrivit model este cel ce reușește să îți ofere confortul necesar în utilizare și care se potrivește stilului tău. Magazinele de specialitate își vor oferi o diversitate de produse din care vei putea alege. Fără îndoială că printre acestea se va găsi unul care să-ți placă și să se încadreze în bugetul de care dispui.

Mai ales atunci când ești pentru prima dată mămică, ai nevoie să te documentezi în legătură cu modelele de cărucioare ce corespund cel mai bine nevoilor. De ce spun asta? Nu orice companie care se ocupă cu fabricarea cărucioarelor are în vedere o serie de aspecte de care depinde facilitatea în manevrare a dispozitivului.

Orice mămică își va dori ca atunci când iese la plimbare sau va merge la cumpărături prin supermarket sau piață, să poată plimba cu ușurință căruciorul. În acest sens, un model cu trei roți este cel mai adecvat, pentru că oferă mai multă stabilitate și ușurință în manevrare. Cu toată că roțile unui astfel de model sunt în general mai gonflabile, vei avea parte de confort sporit atunci când pășești pe un drum mai accidentat. Ai grijă însă ca dispozitivul pe care îl alegi să nu aibă roată pivotantă în față pentru că este destinat jogging-ului și nicicum manevrării facile în spații aglomerate.

Care sunt aspectele după care te ghidezi când cumperi căruciorul copilului?

În primul rând, care este locul din care cumperi căruciorul? Dacă după ce ai vizitat magazinele fizice de specialitate pe care le cunoști nu ai întâlnit nimic care să îți placă, poți să efectuezi o căutare prin magazinele online de copii. De obicei în cadrul acestora găsești modele mult mai variate, ceea ce înseamnă că ai mai multe variante din care să alegi.

Se pare că tot mai multe mămici se orienteză după modelele mai sport. De ce? Acestea sunt prevăzute cu sisteme de frânare mult mai eficiente, precum și cu mânere ajustabile pe înălțime. Desigur, asta nu înseamnă că un cărucior dintr-o altă categorie nu îți va oferi posibilitatea de a manevra și utiliza cu facilitate dispozitivul. Găsești prin magazinele online de copii modele cu suport ajustabil pentru picioare, dar care includ și alte accesorii ca huse de picioare sau acoperitoare pentru ploaie. Un model mai modern va include și suspensiile pe roți.

Pentru nou-născuți este mai potrivit un cărucior clasic. Cele sport sunt o opțiune doar în condițiile în care include un spătar rabatabil. Acest aspect contează pentru că în funcție de asta cel mic va putea sau nu să adopte o poziție corespunzătoare pentru sănătatea coloanei.

Prețul poate fi considerat, de asemenea, un factor în alegerea căruciorului ideal, însă nu cel mai important. Adică de preferat este să alegi un model de calitate și să te raportezi mai mult la asta decât la prețul produsului. Desigur, acest aspect rămâne la alegerea ta.

Leave a Reply