Ceaunul cu 4 roti

Cam asa as putea numi majoritatea masinilor care merg pe baza de ulei de gatit in loc de motorina. Totul a inceput cu cateva clipuri pe youtube si preluate de televiziuni. O tara intreaga s-a apucat de facut gogosi prin toba de esapament.

Oamenii prefera sa dea 4 lei pe litrul de ulei de gatit in loc de 6 lei si 30 de bani pe litrul de motorina. In viitorul apropiat se pare ca nu ar fi nici un inconvenient al acestui tip de combustibil vegetal, insa nu stiu ce sa zic pe termen lung.

Zilnic intru in contact cu oameni care amesteca uleiul cu motorina si deocamdata niciunul nu a venit sa se planga de faptul ca i s-a stricat ceva. Probabil asa e romanul, pana nu se strica totul e ok si roz. Cand s-a stricat incepe catastrofa.

Desi am masina diesel, nu ma incumet sa bag matrafoxuri si prostii de-astea. Parca sa zic ca am bagtat de vfreo 2 ori motorina la galeata si cand am vazut ca fac 100 de km cu 10L in loc de 140, am lasat-o balta. Cei care aduc motorina la bidoane si ti-o dau tie cu 4 lei sau 4.5 cu siguranta o mai lungesc cu ceva ulei si benzina, ca sa faca din 100 de litri 150.

Recomand doar motorina din peco, eu unul nu as baga nici ulei nici la galeata.

Leave a Reply