Cel mai bun prieten al omului

Prietenia e deseori luata peste picior si interpretata de fiecare dupa bunul plac. Nivelul de inteligenta este cel care dicteaza capacitatea de a intelege, de a profita si de a respecta o prietenie. Oamenii se schimba mai des decat moneda nationala si de multe ori e greu sa intelegi de ce. Personalitatea este precum un elastic, se muleaza pe diferite idei, sentimente, concepte. Se dilata si se contracta in functie de evenimente si de trairi.

Din proprie experienta pot spune ca cel mai bun prieten al meu de pana acum a fost un catel pe care il am de cativa ani buni. Nu chiar multi precum D. (14 ani a tinut o catelusa) dar sa tot fie vreo 4. E greu pentru el la bloc insa a reusit sa se adapteze. In 25 de ani de viata pot spune cu toata sinceritatea ca oamenii m-au dezamagit de 10 ori mai tare de cat un catel neascultator. De multe ori am fost luat de fraier doar pentru ca am vrut si mi-a placut sa ajut. E plina lumea de oameni profitori si rai si din pacate suntem nevoiti sa in invartim printre ei.

Un catel nu va profita de tine niciodata. Iti va fi loial si credincios. Va veni la tine si va incerca sa te inveseleasca atunci cand o sa te simta trist. Conexiunea celor doua suflete exista. Cainele simte si simte realitatea. Daca ai grija de el si el va avea grija de tine. Trebuie sa ii faci vaccinurile atunci cand e mic si sa il cresti cu royal canin mancare pentru caini. E tot ce trebuie. Stiu ca majoritatea dau de mancare la catel din mancarea lor insa sunt de parere ca cei care produc mancarea pentru caini pun in ea exact ce are el nevoie. Organismul cainelui nu prea seamana cu al nostru si are nevoie de multe alte vitamine si minerale fata de noi.

Prietenul credincios este dese ori ales si de cei batrani care locuiesc singuri. Ma uit prin parc si in fiecare seara batrani de 70-80 de ani ies sa plimbe catelul. Iata ca e in stare sa alunge singuratatea si sa aduca un zambet unor oameni pentru care timpul nu mai curge de mult in favoarea lor.

One Response

  1. Miha July 17, 2014

Leave a Reply