Cele mai frumoase cadouri

Cele mai frumoase cadouri sunt cele facute din suflet. Atunci cand daruiesti din inima iar cel care primeste apreciaza gestul, se poate spune ca ideea de a darui apare in stare pura. Din pacate, ne invartim intr-o lume a materialismului, printre niste oameni pentru care gesturile si simbolurile nu mai au valoare. Romania ultimilor ani a devenit un platou fara suflete, fara emotii. Eu unul nu mai simt caldura celor din jur. Au devenit reci, nepasatori si materialisti. Daca arunc o privire in jur observ oameni care nu ajuta daca nu au ceva de castigat, observ oameni care vor sa te pacaleasca cu ceva, observ oameni pentru care banii sunt totul.

Ce mai observ? Mai observ faptul ca femeile s-au schimbat si au luat forma mentalitatii colective postdecembrista. Adica au devenit oameni care judeca in functie de avere si bogatie. Din pacate, se pierde din ansamblul faptul ca suntem simplii trecatori prin aceasta lume, iar banii nu ne sunt de folos dincolo, atunci cand o sa incheiem socotelile cu aceasta lume pe care o putem atinge. Femeile dupa cum spuneam au devenit materialiste. Nu se mai bucura de flori si nici de gesturi. De multe ori am auzit fraza “nu-mi plac florile pentru ca se usuca dupa cateva zile, daca ma place sa imi aduca un inel sau un lantisor”… am mai auzit si chestii de genul “frumusetea fizica conteaza, ca doar nu esti cu sufletul de mana pe strada”. Se pierde din ansamblu dreapta judecata si ideea de a darui.

Atunci cand faci un cadou cuiva, indiferent ca ii daruiesti un parfum Paco Rabanne, un ceas, o masina, o casa sau un simplu buchet de flori, cel care le primeste trebuie sa inteleaga doua lucruri. 1. Motivul pentru care le primeste, si 2. Insemnatatea simbolului darului. Atata timp cat putem privi dincolo de lumea fizica si sa intelegem un sentiment, totul este in regula, indiferent de cadou. Gestul este cel care trebuie apreciat si cel care iti ofera ceva practic iti demonstreaza cat de mult insemni pentru el. Cadourile nu se fac oricui sau oricand. Trebuie sa existe un motiv si o persoana.

Sincer, m-as fi asteptat ca o societate atat de avansata tehnologic sa inteleaga mult mai multe lucruri legate de sentimente si trairi in anul 2014. Din pacate, tot ceea ce observ in jur este ca lumea uita sa fie emotiva si afectuoasa, uita sa inteleaga si sa poata privi peste materialism. Poate candva, intr-un viitor apropiat, oamenii vor reusi sa redevina acele persoane din anii 90, adica afectuosi, calzi, gata sa te priveasca mai mult de 5 secunde fara sa te judece sau sa rada de tine, cu mult bun simt si seriozitate. Poate ca si problemele din viata de zi cu zi ne forteaza sa ne schimbam. De multe ori cand merg pe strada ma uit in jur si vad oameni cu capul plecat, tristi si abatuti. Se traieste greu in tara asta, insa nu trebuie sa uitam sa fim oameni.

Leave a Reply