Cele mai mari avantaje ale unui videointerfon

Cu toții știm ce-i un interfon și la ce folosește. În ultimii 15 ani, aproape fiecare scară de bloc din România a fost dotată cu un asemenea aparat întrucât oamenii și-au dat seama de avantajele pe care le oferă. Cel mai important avantaj al unui interfon reprezintă sporirea gradului de securitate prin interzicerea accesului în scara de bloc a persoanelor neautorizate, care nu locuiesc acolo.

Pentru că societatea evoluează constant și într-un pas destul de alert am putea spune, în ultimii 2-3 ani a apărut un fel de upgrade pentru clasicele interfoane. Discutăm astăzi despre videointerfoane, vom vedea care sunt cele mai mari avantaje ale acestora și mai ales de ce ar trebui optat pentru videointerfoane blocuri sau videointerfoane vile, în locul interfoanelor clasice.

Cele mai mari avantaje ale unui videointerfon

  1. Videointerfoanele permit vizualizarea persoanei. Atunci când vezi clar cine este la scara blocului sau în fața porții tale, te simți mult mai în siguranță. Pentru mulți dintre noi, în special pentru bătrâni sau copii, interfonul clasic poate să dea naștere confuziilor. E bine ca totul să fie cât mai clar și cât mai transparent dacă se dorește sporirea gradului de siguranță. În plus, atât timp cât vezi cine-ți sună la ușă, poți să triezi mult mai din timp persoanele cărora le permiți accesul și celor care nu le deschizi. Elimini astfel orice fel de îndoială ori ambiguitate. Cu toții avem momente în care nu dorim să fim deranjați iar atunci când vedem clar cine e la ușă, lucrurile sunt mult mai simple.
  2. Montajul este aproape identic cu cel al interfonului clasic. Practic, nu se prea schimbă nimic față de montajul interfonului clasic. Principiul este același doar că acum se aduce și semnal video. Dacă vreți să schimbați interfonul clasic cu unul video nu trebuie să vă speriați de montaj, indiferent că discutăm despre bloc sau despre casă. Știu că mulți dintre voi nu o să prea aveți ocazia să schimbați interfoanele atât timp cât stați la bloc (probabil abia abia au reușit să se pună de acord vecinii cu montarea celor clasice în urmă cu mulți ani), dar dacă locuiți la casă, sunt sigur că vă gândiți mereu la sporirea gradului de siguranță și de confort. Cred că la bloc, videointerfoane vor avea doar cei care montează din prima așa ceva, ori dacă cele vechi se defectează atât de grav încât necesită înlocuire.
  3. Costurile față de un interfon clasic nu sunt mult mai mari. Prețul unui interfon sau videointerfon are de fapt două componente. Se plătește o dată la comun instalația care trebuie montată pe casa scării dacă discutăm despre blocuri, apoi fiecare separat plătește aparatul care se montează în apartament. Ei bine, diferența de preț dintre instalația ce se montează pe scară pentru un interfon clasic și instalația care se montează pe scară pentru un videointerfon nu este foarte mare. De asemenea, doar vreo 200 de lei fac diferența între un aparat clasic montat în apartament și un videointerfon. Aceeași situație și pentru cei care își instalează videointerfoane la case, costurile nu sunt exagerat de mari comparativ cu un interfon audio, clasic.

Acestea sunt cele mai importante avantaje ale videointerfoanelor. Din punctul meu de vedere, videointerfoanele reușesc atât să securizeze mai bine locuințele noastre, cât și să acorde acel aer modern incintelor. Cu toții ne dorim să avem case cât mai moderne, pline de tehnologie smart home IoT (Internet of Things) iar din punctul meu de vedere, videointerfoanele se apropie foarte mult de ideea de gadget modern capabil să ne aducă locuințele în lumea ultra modernă.

Leave a Reply