Cele mai paguboase PC-uri pe care le-am avut

Acest articol se refera la cele mai paguboase pc-uri si monitoare pc pe care le-am avut in ultimii 7 – 8 ani, din punct de vedere al consumului de energie electrica. Atunci cand ai un Pc pe care il folosesti de dimineata pana seara, cu siguranta se va vedea acest lucru cand va veni factura la energie electrica.

In mod normal, un calculator si un monitor consuma cam 250 – 300w

Daca ai obiceiul sa stai la PC de dimineata pana seara, la final de zi vei nota vreo 3 kw in plus… Inmultit cu 30 caci sunt 30 de zile pe luna, o sa vezi aproape 100 de kw in plus ddoar de la calcualtor. monitorul in sine consuma cam 40w si unitatea vreo 200 daca nu ai ceva mosntru de calculator, cu palci video SLI si alte minuni. Bineinteles ca atunci cand sta in Full Load consuma mult mai mult, insa nu am calculat asa ceva pentru ca nu am ce sa forjez la unitate… Nu este un scenariu real…

Cel mai pagubos monitor pe care l-am avut a fost un Dell cu tub, o sa incerc sa ii gasesc poza pe net sa vi-l arat. Acela consuma fix 100w, plus calculatorul vreo 250… Nu e cel mai economic din lume, nu?

Cel mai pagubos calculator pe care l-am avut a fost un Workstation Dell (da, culmea, tot Dell) cu Intel Xeon si morti la tava… Ce mi-o trebuit mie asa ceva nu stiu, insa l-am luat la bani de nimic… Cert este ca dupa vreo luna l-am vandut. Cand pornea sau cand era in load consuma si 700w, iar in standby consuma vreo 300w. Problema nu era ca imi consuma, ci ca imi consuma fara eficienta. Era paguba totala la casa omului asa ca aveti grija cand cumparati de pe net unitati ieftine… Analizati toate aspectele inainte de achizitie.

Leave a Reply