Cerintele angajatorilor

Toata lumea s-a confruntat cu angajatorii, ma refer aici la toti cei trecuti de 20 de ani. Bineinteles ca fac referire doar la cei care au ales sa ia viata in piept si sa isi caute un loc de munca, bine sau prost platit, cum are fiecare bafta, nu la cei care aleg sa stea acasa pe banii parintilor si sa iasa la spart de seminte seara de seara la scara blocului.

Am fost si eu la cateva interviuri. Am destul de multe la activ pentru ca intotdeauna mi-a placut sa lucrez cu oameni, nu cu animale. De cele mai multe ori, termenul de patron se poate defini prin imagini, in poza unui cercopitec sau a unui gibon. Sau mai bine zis Hagi Tudose… nu stiu cum sunt oamenii in alte parti, insa in zona Severinului/Mehedinti patronii sunt genul de oameni care au 1000 de cerinte si 0 indatoriri. Nu se poate asa ceva, nivelul de exploatare a individului a inceput sa creasca direct proportional cu cresterea ratei somajului si imputinarea locurilor de munca vacante. Se profita la maxim de faptul ca sunt someri cu sutele pe strazi, oameni disperati cu rate la banci si copii de crescut, care de nevoie vin si muncesc zi lumina pe un salariu de nimic.

Dupa cateva interviuri, angajatorii cer in principal disponibilitate la porgram prelungit, prelungit sub forma de zi lumina, cu ore suplimentare neplatite si toate cele. Mai cer rezistenta la stres si presiune, sa nu ii dai cu ciomagul in cap atunci cand se rasteste la tine sau atunci cand te pune sa muncesti de 2 ori mai mult decat esti platit. Absolut toata lumea cere mai nou abilitati de comunicare, generatia catastrofa au iesti la vanat de joburi si nu sunt in stare sa lege o fraza coerent. Lasand la o parte parerea proasta despre patroni, abilitatile de comunicare trebuie sa existe indiferent de studii sau de calificare profesionala. Atunci cand lucrezi cu oameni trebuie sa fii in stare sa te exprimi astfel incat cei din jur sa te inteleaga cat mai bine. Exista si cursuri care corecteaza aceasta problema si chiar sunt indicate in institutiile unde se practica nepotismele. Sefii angajeaza toti dobitocii pe motiv ca sunt rude si trebuie angajat,e insa uita de acest aspect, ca nu sunt in stare sa scoata 3 vorbe. Se corecteaza domne, se corecteaza totul in lumea asta.

Leave a Reply