Chinuiala, nu gluma!

Sunt aboslut sigur ca a existat un moment in viata fiecarui om, in care si-ar fi dorit sa aiba niste scule electrice de calitate la indemana. In strainatate, lucrurile stau altfel. Cand ti se strica masina chemi mecanicul, cand zigravesti chemi zugravul, cand ai ceva de construit chemi o firma de constructii. Acolo fiecare om face doar ce a invatat la scoala, nimic suplimentar precum romanul. Romanul e si zidar, si instalator, si mecanic, face de toate. Romanul se transforma in timpul vietii in omul bun la toate. Probabil este motivul principal pentru care am ajuns tara meseriasilor fara nici o calificare. Recomandarile lor se opresc la maxim rude si vecini care ii lauda, nu la diplome si scoli sau cursuri de perfectionare.

Romanii sunt obligati de natura lor sa isi cumpere sculem, problema este ca si aici gresesc destul de mult atunci cand aleg. Alegerea unei scule trebuie sa se faca in functie de necesitate si de calitate. Foarte multa lume se grabeste sa cumpere ce-i mai ieftin si nu e o decizie inteleapta. Atunci cand lucrezi in constructii, ai nevoie de scule pe care sa te poti baza in orice moment, si acestea nu sunt deloc ieftine. Calitatea in ziua de azi costa si costa pe buna dreptate. Atata timp cat piata e plina de chinezarii ieftine care se dovedesc a fi de unica folosinta, sculele de calitate trebuie sa coste bani.

Nu recomand sa cumparati scule electrice din magazinele locale de bricolaj. Au niste preturi destul de umflate. Am gasit pe internet pe www.insatermscule.ro niste preturi destul de bune. Surprinzator de bune as putea. Bineinteles ca cei despre care discutam mai sus, cei care cumpara o bormasina cu 90 de lei apoi se lauda cu ea nu vor vedea niciodata utilitatea unei bormasini profesionala care costa 900 de lei. Pentru ei lumea s-a inchis la capitolul ieftinea si nu pot niciodata sa gandeasca mai departe. Cei care doresc scule profesionale stiu sa faca diferenta intre un bleau si un lucru care te poate tine o viata.

Cunosc cazuri in care cu doar doua bormasini filetante cu acumulatori Makita s-a cosntruit un Carrefour intreg. Asta ca sa va dati seama de anduranta unul lucru de calitate, a unui lucru profesional. Sunt curios de ce nu s-a lucrat acolo cu chinezarii de 90 de lei?… probabil daca s-ar fi incercat macar o tentativa de astfel de idee, muncitorii ar fi stat sa schimbe sculele defecte mai mult decat ar fi muncit. Toate au un rost si o logica.

M-am gandit si eu mai demult sa imi cumpar macar o bormasina si un polizor, sa le am la indemana in caz ca am nevoie de asa ceva. Nu sunt genul care sa le foloseasca, insa nu se stie niciodata. Chiar daca domeniul meu de activitate nu se intalneste cu utilizarea acestor scule, in trecut am lucrat si cu asemenea lucruri si stiu sa apreciez valoarea calitatii.

Leave a Reply