Cica Robert Turcescu se intoarce in presa

De vreo cativa ani buni, respectiv vreo 25, presa din Romania e orice numai presa nu. Libertatea de exprimare a fost inteleasa de fiecare cum a vrut si din pacate, ziarele au inceput sa capete culori politice. In regula, peste tot in lume se intampla asta, insa nu la un nivel atat de intens cum se intampla in Romania. Cred ca la noi se insista prea mult pe manipulare si pe formare de opinie politica prin intermediul ziarelor si a publicatiilor online.

Din pacate, politicul in Romania e o miza foarte mare, de fapt cea mai mare. Atunci cand intri in politica, s-a zis cu viata publica linistita si cu siguranta. Romania este tara in care oamenii intra in puscarie daca sunt incomozi, pe nedrept. Pai nu am avut noi exemplul acelei femei care a stat 6 luni in arest preventiv doar pentru ca a indraznit sa ceara o datorie mai veche unei prietene cu influenta? E clar ca drepturile omului nu se respecta.

De ce a plecat Robert Turcescu din lumea presei?

Pai cica era ofiter sub acoperire… Ideea e destul de simpla: el nu a facut niciodata meserie de ofiter sub acoperire, a incercat doar sa ajute un candidat la presedentie sa castige niste alegeri printr-un fonfleu de presa. Acuma, ar vrea sa se intoarca in presa. Pai ce sa faca altceva? O viata intreaga a fost jurnalist si acuma pe final, a cam stalcit-o… Sa se intoarca, scrie bine, doar ca ar trebui sa aiba mai multa atentie in legatura cu deciziile pe care le ia.

Romania e genul de tara care poate sa fie manipulata, insa nici chiar asa in bataie de joc. Intotdeauna am considerat inteligenti pe cei care pot sa manipuleze prostii, insa nici chiar in halul asta. Oricum, nu cred ca a pus cineva botul la vrajeala asta cu Turcescu “undercover”.

Leave a Reply